icon

Hypotéka na mně, manžel spoludlužník. Po rozvodu jak?

niki2
23. lis 2009

Mam dotaz,
pokud se bude vyrizovat hypoteka na mne a manzel bude uveden jako spoludluznik, je v pripade naseho rozvodu nebo rozchodu pohledavka na obou stejne, nebo vice na mne?

dadous
•
24. lis 2009

u obou stejně 😵

kubaka
•
24. lis 2009

ano, je to jako společné vlastnictví manželů.

niki2
autor
•
25. lis 2009

Dekuji za odpovedi

vendulka
•
25. lis 2009

niki u nas je to tak, ze na manzela je napsana hypo ,ale dluznici jsme oba 😉

petulas
•
28. led 2010

Dobrý den chci se zeptat před manželstvím jsem si pořídila hypot. a ted jsem na mateřské. slyšela jsem ,že je ně možnost brát nějaký příspěvek na bydlení nebo něco podobnáho. pokud se do toho tedy s manželem vejdem. Je to tak? Moc děkuji

kacka.va
•
28. led 2010

příspěvek na bydlení nemá s hypotékou nic společného. Příspěvek na bydlení je sociální dávka, o kterou si můžeš zažádat, pokud příjem nepřekročí určitou hranici (mám dojem, že je to nějaký násobek životního minima).
Ale pokud bys nechala u té hypotéky manžela připsat jako spoludlužníka, tak by si mohl odečítat úroky ze daní. Ale pokud je psaná jen na tebe, tak si to uplatnit nemůže.

petulas
•
30. led 2010

kacka:Já jsem netvrdila že je to příspěvek na bydlení jen něco podobného nevím říkala mi to známá....z daní si to odepisuji každý rok... ale jinak moc děkuji...

kacka.va
•
30. led 2010

petulas. no psala jsi "příspěvek na bydlení nebo něco podobného" tak jsem na to reagovala 🙂, nevěděla jsem, že myslíš odpočet úroků z úvěru ze základu daně a na základě toho vrácení části daní, ale to z tvého příspěvku moc pochopitelné nebylo, co máš na mysli.