Jak zajistit manželovi volno v práci během porodu?
Ahoj, jsem aktuálně 38+2 a řeším otázku, jak postupovat nebo jaké jsou vlastně možnosti. Manžel i já jsme domluveni, že chce být se mnou, až mě poveze do porodnice a nevzdálit se ode mě do konce porodu. Jenže víme, že porod může trvat 3 hodiny, ale taky přes 24 hodin. Mě by zajímalo, kdyby se mnou třeba přes těch 24 hodin v porodnici byl, tak jak by se to řešilo v práci, kdyby měl zrovna směnu? Dovolenou to pokrýt nemůže, už má za letošek vybranou.
První dítě bude u babičky na hlídání než porodím. Pak by si vzal manžel nejspíš OČR na dobu, co budu v porodnici. Kdo ho vystaví?
Děkuji za rady a zkušenosti k tématu. 🙂
@patypresdevaty Ja nesmysly nepisu, to jen ty evidentně neumis cist. Jasne pisu, ze ocr na peci o starsi dítě možné je, ale pak to pise porodnice na matku a logicky se mas o to dite starat. A ne si nechat psat ocr na dite, aby to napsal nekdo jiny, protože porodnice logicky nemusi chtit psat OCR na peci o dite nekomu, u koho vi, ze se o nej nestara, když je v te porodnici taky.
@drep Fakt nejsme nijak vyčůraní. Jen jsem prostě chtěla vědět reálné zkušenosti a jak to funguje. 🤷♀️ Tak prosím nepodsouvej něco, co není pravda. V OČR se nevyznám a taky jsem v úvodu psala, že si ho nechá vystavit, až když budu v porodnici a on se pak bude starat o starší dítě.
Na jiném portálu jsou zkušenosti, kdy to porodnice lidem napsala. A co? Pokud to sami nabídnou, využijeme. Pokud ne, tak si to třeba nadělá, když to stihne a nebo to nebude mít zaplaceno. Svět se nezboří, ale díky diskuzím jsem se ty možnosti alespoň dozvěděla. 😉

@drep já z toho necitim, že by byl vycuranek. Jen zkouma své možnosti, jelikož je dost nepřehledné, na co je nárok. Já třeba OCR nikdy neměla, tak bych si taky nebyla jistá, na co nárok je a na co ne.