Jaké dávky dostanu po RD, když jsem nezaměstnaná?

popelka.miri
18. led 2011

Ahoj, jsem na rodičáku na 4 roky do příštího ledna. Jsem nezaměstnaná a samoživitelka se 3 dětmi. Jaké dávky nebo podporu mi ÚP vypočíttá a jak? Je nějak stanovená výše podpory v tomto případě? Alimenty pobírám jen 5000Kč a nějaký příspěvek na bydlení.

vojtisek2007
18. led 2011

@popelka.miri podpora na úp je něco kolem 3,5tisíce asi na 5měsíců...jinak teda nějakou sociální dávku - příspěvek na bydlení, přídavek na dítě, pomoc v hmotné nouzi....

vojtisek2007
18. led 2011

@popelka.miri a můžeš skusit žádost o zvýšení alimentů - když od září půjde nejmladší do školky....

popelka.miri
autor
18. led 2011

O to se ted pokouším, ale jak už vím, nebude to lehký, protože ex je dohodnutý se svým šéfem, že mu přiznává nižší plat, abych á nemohla žádat velký zvýšení. A taky on má ted další mimino 9 měsíční. Prostě nám dobře zkomplikoval finanční situaci.

vojtisek2007
18. led 2011

@popelka.miri no naštěstí už dneska soudci na tohle moc nedají, když se ozveš, že je to málo, tak soudce vezme potaz průměrnou mzdu jeho zaměstnání v jihočeském kraji....nenechají se už dneska oblbnout papírem od zaměstnavatele kde bude mít příjem 8.000....neboj.

popelka.miri
autor
18. led 2011

on má hypotéku, žije s partnerkou a mají dítě, další vyživ. povinnost...a tady v J.H. už mi jedna soudkyně řekla, že tohle oni zkoumat nebudou, když jsem chtěla žádat o výž. na sebe..Neuwirth v tom umí chodit, dělá to tak všem svým chlapům, co u něj dlají...jsou to zmetci.

vojtisek2007
18. led 2011

@popelka.miri já vím, třeba dostaneš tentokrát jinou soudkyni...a bude to lepší...a co vím, tak Neuwirt měl zkrachovat...ke konci roku....a tak třeba nakonec za rok tu práci najdeš a i s nemocema to bude o.k., zaměřila bych se možná už teď na nějaký posilování imunity nebo tak něco...Vojťas chodí do školky od září, taky jsem se bála že bude hodně a často nemocnej, trpí na laryngity - potom má 14dnů hnusnej kašel...a zatím teda měl párkrát rýmu a kašel, nic hroznýho, záchvaty teda mívá, ale tak já zase můžu s ním potom doma být, je mi to jedno, do práce chodím, když mám čas já 🙂 naštěstí....ale když nepočítám ty kašle spojený s lar. tak nijak extrémně nemocnej oproti jinejm dětem není....

popelka.miri
autor
18. led 2011

¨Sháním se po práci na doma, ale zatím nic. Imunitu posilujeme léky, ale u malý to moc nsezabírá. Takže pokud jeho zaměstnavatel měl problémy, určitě by tím ex argumentoval u soudu, že má horší příjem nebo tak, ne?

vojtisek2007
18. led 2011

@popelka.miri já nevím co je na tom pravdy, ale prej prodávali kamiony a byli na tom špatně...že snad měli i skončit...on je Neuwirth nevl.tatá mýho kamaráda, tak se o tom jen tak zmínil mimochodem....nebavili jsem se o tom víc...ale kdyby to byla pravda, tak by se s tím u soudu určitě vytasil....No a práci na doma to je taky něco, spíš neseženeš než jo...a co roznášení letáků ??? to u nás dělalo spoustu ženských už při mateřský, spojili to s procházkou, ale netuším kolik za to vůbec bylo....