Kdo vystaví OČR?

13. říj 2023

Holky,prosím je tu někdo kdo v těhotenství měl klidovy režim,bez hospitalizace v nemocnici a manžel si bral očr?kdo je ho povinnen vystavit(gyndar,pediatr nebo praktitk)uz dva dny to řeším a prehazuji si mě jak horký brambor... máme dvě děti, nejmladšímu je 2,5,ja potřetí těhotná (36tyden),vcera jsem byla na gynde protože jsem dva dny uz měla bolesti,(alenne kontrakce)kdy jsem sotva došla na zachod,zacalo mě bolet v kříži a podbrisek, výsledek,ze na porod se to nechystá, krevní obraz v pořádku,s tím,ze k hospitalizaci to není,ale pokud chci mužu si tam jit na dva dny lehnout,nebo pokud mohu ležet doma,tak ze mám prostě mít klidový režim,tak jsme se domluvili s manželem,zw si vezme ocr,aby se postaral o děti.Na gynde mi řekli, že mi očr vystaví jem v případě hospitalizace,jinak, že musí pediatr,tak jsem volala dětské,tai řekla,ze pokud jsem na rodicaku s malou,ze mi ho na dítě vystavit nemůže, že musím ke svémi praktickému,ten mi ho nevystavi, protože nemá žádné podklady pro vystavení a volala si i na socialku, kde ji řekli, že mi to mají vystavit na gynde, takže zase volam na gyndu,kde mi to prostě nechtějí vystavit, že jejich informace je, že pouze pokud jsem hospitalizována a ze nikdy nebyl problém,aby další očr napsal pediatr, takže si to mam vyřešit v pondělí, jelikož dnes moje gyndarka neordinuje,a oni nechtějí řešit co jsem s ní včera řešila...no popravdě jsem z toho nestastna, manžel uz dva dny doma a prostě jsme nic nevyřešili....nikdy jsme o žádné ocr a podobně nežádali a když jednou potřebujeme,tak nejsme schopní zařídit a nikdo nam ho nechce dat😠(to byl ted jen výlev mojí hormonální nalady😁)

kacka1994
13. říj 2023

Pediatr nemá na co by to vystavil.. leda by musel napsat, ze je starsi dite nemocne. Na mladsi jsi na rodicaku ty a na to proste nemuze jit manzel na ocr.
Ty potrebujes ale ocr na sebe, takze jedine gyndar ;) Ale ten ma zas pravo rict ze ne, kdyz k tomu nevidi opodstatnění :/
(teda takhle to bylo receno nam, ze nevystavuje pediatr, ale gynekologie - u nas slo ale o peci v dobe a po dobe me hospitalizace, takze nam to vystavili v nemocnici)

drep
13. říj 2023

Předpokládám, že celodenně pečuješ o nejmladší, čili jsi na rodičovské dovolené. Tj. Onemocněla osoba, která pečuje o dítě. Tj. Pediatr s tím nemá nic společného, dítě je zdravé, nemocná je pečující osoba. Očr se vystavuje na tebe a vystavuje ho lékař, který tě léčil pro diagnózu, pro kterou nemůžeš pečovat o dítě. Tj. Gynekolog (praktik s tím nemá nic společného). Ale zároveň je to na jeho odborném posouzení, jestli on vidí důvod k očr nebo ne. A teď který: pokud tě v nemocnici vyšetřili jednorázově, nechtějí další kontrolu, tak je to asi na posouzení praktického gynekologa, jestli vidí důvod k očr. Jestli si tě pozvali na nějakou další kontrolu v nemocniční ambulanci, pak vystavují očr oni.

verka86
Autor odpověď smazal
Zobraz
drep
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
13. říj 2023

@drep já chodím do ambulance, která spadá pod nemocnici,v nemocnici jsem na vyšetření vubec nebyla,pouze u své gynekolozky, která mi řekla,ze pokud mám možnost mít doma klidový režim, ať ho dodrzuji a pokud ne,ze se mohu nechat hospitalizovat.tak jsem jí řekla, že klidový režim mohu za předpokladu, že by manžel šel na očr a ona, že mi ho musí napsat pediatr, že oni ho mohou napsat pouze v případě hospitalizace..me je tompd sameho zacatku jasné,kdo by to měl napsat,četla jsem si o tom na cssz již dříve,kdy jsem pro nemoc nebyla schopna se starat o deti,ale nakonec se to vyřešilo jinak a nemusela jsem tehdy o žádné očr žádat.samozrejme na hospitalizaci se mi moc nechce,kdyz vím, že tam se mnou nic dělat nebudou a budu tam jen dva tři dny ležet ,jen pro to, že mám mít klidovy režim

zmrzlinka
13. říj 2023

OČR vystaví tam ,kde Tě hospitalizujou na dítě se kterým si na rodičovské dovolené.

autor
13. říj 2023

@zmrzlinka ale ja nejsem nikde hospitalizována,me byl nařízen pouze klidový režim....

j.a.n.i
13. říj 2023

OČR ti má vystavit gynekoložka, která ti nařizuje klidový režim, neb ona je tvým ošetřujícím lékařem a dle její rozhodnutí nemáš pečovat o batole. Nicméně máš 3 možnosti, buď ji utlučeš argumenty (nebo seženeš dobrou duši na OSSZ, která ji to vysvětlí) nebo se necháš hospitalizovat nebo seženete jiné hlídání.

autor
13. říj 2023

@j.a.n.i děkuji🙏 celé odpoledne nad tím přemýšlím (co ma člověk taky dělat, když nic nemůže😀) a přesně k těmto závěrům jsem taky podobně dospěla...jen jsem dnes prostě byla z celé té situace tak rozhozená a tím, že jsem o to nikdy nežádala,tak celkem nejistá, který lékař má vlastně pravdu...