Na jak dlouho mi vystaví dětská lékařka OČR?

toscannii
21. lis 2016

Ahoj holky. Potřebuju poradit. Na jak dlouhou dobu mi vystaví dětská lékařka očr v případě, že je malý nemocný? Co když nebude ještě zdráv, až mi očr skončí a já ho nebudu moci dát do školky? Bohužel už ho mám nemocného 14 dní u babičky a potřebuje vystřídat - nikdy jsem se o toto téma nijak zvlášť nezajímala, tak vůbec tyto věci nevím. Děkuji moc za rady

lucie7411
21. lis 2016

ahoj, pokud jsi vdaná tak máš nárok na 9 dní placeného očr, pak si můžeš vzít den dovolené nebo den do práce a máš nárok znovu na očr 9 dní placeno včetně víkendů. Nebo můžeš ty 9 dní, den volna mezitím musí být a 9 dní si pak může vzít manžel. Pokud jsi svobodná maminka tak máš nárok na 16 dní placeného volna včetně víkendů, do papírů pak musíš ale uvést, že s Tebou druh nežije, to je podmínka těch 16 dní... a pak zase den volna nebo den v práci a můžeš znovu na 16 dní..... přeji brzké uzdravení prckovi!

toscannii
autor
21. lis 2016

@lucie7411 Ahoj - děkuji, celkem vyčerpávající. Ale.... Jsem sice svobodná matka, ale žiji neoficiálně s otcem dítěte - nikde ho neuvádím a na sociálce ho mám vyloučeného ze společné domácnosti. Pro koho je toto důležité? Pro zaměstnavatele nebo pro sociálku? Asi bych stejně pravděpodobně měla nárok na těch 9 dní a pak kdyžtak zase znovu viď?

lucie7411
21. lis 2016

Napíšu Ti zprávu jo 🙂