Kdy se má jít na matriku kvůli jménu dítěte?
Dobrý den maminky, nevím kam přesně tento dotaz zařadit :D Kdy se prosím vás má jít na matriku? Rodím 22.března a vůbec netuším, kdy si mám zajít na matriku kvůli jménu. Děkuji mnohokrát. 😵
kvůli jménu tam chodit nemusíš, pokud ti jde o Lilianu, to není žádná exotika. pokud jde o volbu příjmení po případném tatínkovi, nejsi-li vdaná, pak kdykoli do porodu. ale to byste tam museli jít spolu, ne jen ty. máte-li ve jméně i příjmení papírově jasno, dojdeš si tam až po porodu pro rodný list, protože veškeré papíry odevzdáš v porodnici, kde se tě na výběr jmen pro obě pohlaví stejně ještě jednou budou ptát.
Já jsem byla s přítelem na matrice někde kolem 32. tt, měla jsem to i jako podmínku do porodnice, že chtěli papír o určení otcovství a jména.
Aha, děkuji, takže když máme dle matriky povoleno jméno Lilien ( to nám psali) a vdaná jsem, tak před porodem na matriku vůbec nemusím? Chápu správně? 🙂
Přesně tak, nemusíš tam, pokud jsi vdaná (jasné příjmení pro dítko) a křestní je též ok. Tak jen dáte papíry při příjmu v porodnici a pak už třeba manža po porodu vyzvedne na matrice rodný líst dítěte.

Ahoj,a ty máš nějaké netradiční jméno pro mimi?Nebo jsi spíš myslela příjmení?zkus zajít na matriku se zeptat.Budeš to mít nejjednodušší 🙂