icon

Kvůli trvalému pobytu na úřední adrese přijdu o řidičák?

valentice2
4. srp 2015

omlouvam se ze to sem nepatri, chtela bych se zeptat, jestli to nektera maminka nevi jestli od 1.1.2016 kdo ma uredni adresu prijde o ridicak? Ja bohuzel uredni adresu mam z duvodu ze muj pritel me s ditetem nejspis nebere jako rodinu, bydlime v byte jeho rodicu a mame se stehovat do baraku po rodicich. Pritel se jaksi nema k tomu aby mintam uvedl trv. Bydliste ikdyz nas syn ho tam ma😔. Takze zjistuji jestli si radsi zazadat o byt abych mela trvale bydliste a jit od pritele pryc, nebo jestli na zabavovani ridicaku nedojde... Dekuji za odpovedi

lv
•
4. srp 2015

to má být vázáno na bydliště? Mám za to, že to je vázáno na rodné číslo..
divná situace, když syn trv.bydliště má a ty jako jeho matka, která je s ním doma ne..

valentice2
autor
•
4. srp 2015

Prave ma prijit v platnost novy zakon skr to aby se odhlasili lide z uradu, ptz exekutori apod.. Je nemuzou dohledat. Cetla jsem ze chteji zabavovat zivnostenske listy a ridicaky, ale nikde jsem nenasla jestli to tak opravdu bude. Jn je to divna situace, pritel je tezky mamanek, takze co reknou rodice to plati, furt je mame v zadech. Pritel se resi s rodici misto semnou takze ja jsem takove 5. Kolo u vozu. S jeho rodici jakozto majiteli nemovisti jsem o tom nemluvila ptz cekam, ze to vyresi pritel, ale ten se bohuzel k nicemu nema, je mu to jedno... Na otazku jestli si k nim muzu dat trv. Pobyt mi rekne ze o tom nepremyslel... Chjo

blahova_andrea
•
4. srp 2015

@valentice2 a to si necháš líbit? necháš se odbýt tím, že o tom nepřemýšlel? promiň, ale ty jsi dospělá svéprávná osoba a je na tobě, aby sis toto vyřídila. sedni si s jeho rodiči v klidu u kafe a prober to s nimi. je to jejich nemovitost, takže oni rozhodují. já si s tchánovci také vše řeším sama. přítel nemá na spoustu věcí čas, nebo ho to nezajímá, nebo by to popletl, nebo nebo.... 😉 prostě něco chci nebo nechci, tak jdu a snažím se si to vyřídit. a vůbec tedy nechápu, jak je tato situace možná, když dítě automaticky dostává adresu matky. to jako ondrášek dostal úřední adresu a přítel pak šel a změnil mu ji a tebe nechal na úřadě? 😕

karlajasmine
•
4. srp 2015

Ja obcas fakt zasnu z toho, co si lidi nechaji libit.. snad pokud budete bydlet nekde spolu tak je uplne logicke, abyste tam meli oba trvale bydliste.. jestli s chlapem nemuzes probrat takovouhle zasadni vec tak nechapu proc s nim vubec jsi.

valentice2
autor
•
5. srp 2015

Napsala jsem dnes jeho tatinkovi sms jestli by zitra mohl k nam. Prijit ze s nim neco potrebuji probrat. Zatim neodpovedel, tak kdovi.... Proste rodina na baterky