Má manžel nárok na propustku?

30. črc 2020

Zdravim, ma manzel narok na propustku u lekare jako doprovod, kdyz jdu s novorozencem k lekari a mame starsi dceru, se kterou zustane doma? Jde mi o to, abych nemusela k lekari tahat obe deti. Starsi ma 2,5 roku. Dekuji

aselluska
30. črc 2020

Jako doprovod by musel k lékaři s tebou. To že zůstane doma hlídat přece není totéž, ale dá se udělat cokoliv. Dá se říct, že tě tam odvezl, nebo prostě lékař propustku potvrdí a takové věci neřeší.

luucia
30. črc 2020

Lékař takové věci bohužel řeší. Propustku potvrdí pouze pokud je doprovod přítomen. Kdyby propustku potvrdil a a dotyčný spáchal nějaký trestný čin, tak má alibi. Tak to prostě je. Propustku potvrzuji pouze pokud dotyčného vidím

j.a.n.i
30. črc 2020

@luucia A legitimuješ ho u toho?

squezy
30. črc 2020

Když měl manzel jineho sefa, tak byl s nami u doktora a měl papir, kam mu doktorka dala razítko a podpis. Asi když pujdete všichni spolu, tak pohlida starší primo v ordinaci, doma hlidani asi neprojde. Neda se však se sefem normálně promluvit?

eithelwing
30. črc 2020

Přímo toto nevím, ale u nás měla například pediatra ještě před dvěma týdny napsáno, že s dítětem má jít ideálně jen jeden doprovod a nikdo jiný. Manžel má dovolenou, takže byl se starší, jednou zase hlídala sousedka. Vše v rámci covidových opatření (čekárna je stále zamčená, vyklizená, chodí se přímo na objednací čas).

j.a.n.i
30. črc 2020

@eithelwing Tak když na to přijde, tak s tím novorozencem může jít do ordinace jen manžel a zakladatelka může počkat se starší dcerou venku.

autor
30. črc 2020

Dekuji vsem, potrebovala jsem obecne vedet co a jak. Myslim, ze po domluve s pediatrem nebude problem, spis slo o to, jestli tam vubec nejaky narok muze byt, kdyz jsem ja doma na materske s mladsi.

luucia
30. črc 2020

@j.a.n.i ano

martt
30. črc 2020

@luucia Asi záleží jak, který lékař. Ale ja jsem se ještě nesetkala s tím, že by lékař s tím měl problém potvrdit propustku, když se mnou ten dotyčný nebyl. A to jsem těch propustek davala už docela dost. Dokonce ted nedávno mému otci sestra v nemocnici potvrdila propustku mému manželovi, který na nej čekal venku před nemocnicí. A neměla s tím žádný problém.

marti89
30. črc 2020

Pokud lékař potvrzuje jen na základě toho, že dotyčného vidí, tak ať počká s druhým dítkem v autě a případně se ukáže pod oknem, bude-li to nutné - nevztahuje se to jen na doprovod jako takový, ale i zajištění dopravy k lékaři.

luucia
30. črc 2020

@martt u nas to tak je.. nerikam, ze je to tak vsude 😉ale my s potvrzovanim propustek kdyz tam dotycny nebyl, nemame dobre zkusenosti... kazdy to asi dela jinak... ale co vim, tak kolem nas to hodne lekaru dela takto 😉

janapetrvalska
30. črc 2020

Tak my nemeli nikdy problem a to ceka v aute, zvlast ted kdyz jsou ruzne omezeni u dr. pouze jeden doprovod, rousky atd. tak vzdy reknu potvrdite priteli propustku ceka v aute a bez nejakych taskaric potvrdi ...

klokanka31
30. črc 2020

Tak ať jdou tvůj manžel i se starším dítětem s vámi, a doktor mu to dá. My máme všechny návštěvy lékařů mimo bydliště, a tak manžel nás k nim vozí a dostává propustku úplně v pohodě.

miba10
31. črc 2020

Zavolej si pediatrovi a zeptej se ho na to. Nárok jako takový není, ale může potvrdit z dobré vůle. Je to doktor od doktora.

zelenoockaa
31. črc 2020

Já to dělávám tak že nás tam zaveze a čeká se starší v čekárně. Vždycky mu ji bez problémů vyplní, vidí ho tak co... 🙂

j.a.n.i
31. črc 2020

@miba10 Proc by nemel narok, když prijde s ditetem k doktorce?

miba10
1. srp 2020

@j.a.n.i když přijde tak ano, ale ne když je doma a hlídá

banitram
Autor odpověď smazal
Zobraz