Mám nárok na doplatek na bydlení? Manžel ofiko nepracuje

kacenka1111
8. led 2013

Jak se posuzuje manzel, ktery ofiko nepracuje a plati si pouze zdravotni? Jakoze kdyz prijdu na socku a budu chtit doplatek na bydleni, tak dokud byl na UP a nepobiral podporu, tak to slo. Ale nevim, jak je to v tomto pripade. Dikiy predem

llootta
8. led 2013

ahoj.. pokud vím, musí prokázat příjem, nebo pracák... jak to je v případě, že si sám platí zdr.. netuším.. možná ti někdo poradí... ale spíš bych si došla na socku kam jsi chodila před tím a domluvila se tam..

radka35
8. únor 2013

příspěvek na bydlení může žádan ten,kdo bydlení platí a na koho jsou vedeny smlouvy na nájem a energie.To znamená že žádost podávám třeba já,ale musím doložit výdaje-kopie zaplacených nákladů na bydlení,příjmy dětí a jinýh osob trvale hlášených na adresa na kterou žádám příspěvek+vyúčtování služeb a nájemní smlouvu a tak.To znamená,pokud manžel má trvalý pobyt na stejné adrese,musí doložit příjem a to pokud vím za poslední čtvrtletí předcházející datu podání žádosti.TZN dneska žádám a dokládám příjem a výdaje za všechny hlášené na mojí adrese ve stejném bytě-domácnosti a dokládám příjmy za říjen až prosinec 2012.Snad to pro základní orientaci bude stačit.
A mimochodem musí si platit i základní sociální,jen zdravotní nestačí,jinak bude mít problém.Zajděte si na pracák odbor státní sociální podpora-tam kde vyřizují rodičák a porodné,tam vše vysvětlí.

vycu
9. únor 2013

Doplatek na bydlení závisí především na tom,jestli máš nárok na dávky hmotné nouze, je jejich součástí.
radka35 sociální povinné není, pokud dotyčný není OSVČ.