icon

Maminka dlouhodobě v nemocnici, péče o malé dítě

lumiga
6. dub 2015

Prosim o vase zkusenosti. Je mozne,ze bych byla delsi dobu hospitalizovana v nemocnici z duvodu rizikoveho tehotenstvi. Mame 15mesicni holcicku,jak by to bylo s jeji peci,kdybych tam musela treba byt tri mesice? Manzel by se o ni samozrejme postaral,ale jde mi o to, jak je to treba financne,kdyz by musel s ni byt dona a nechodil do prace. Je zamestnany. Na co by mel narok? Pokud vubec na neco.. diky

j.a.n.i
6. dub 2015

@lumiga No měl by nárok na OČR, ale pouze 9 dní je placených. Já bych hledala jesle, kam by ji byli ochotni vzít.

veruska007
7. dub 2015

@lumiga Když jsem měla rizikové těhotenství a musela ležet, manžel chodil do práce a prostřední syn chodil do soukromé školičky - sice to stálo majlant, ale pořád lepší, než kdyby byl manžel doma zadarmo.

lumiga
autor
7. dub 2015

@veruska007 @j.a.n.i jesle u nas vubec zadne nejsou..takze tahle varianta u nas nejde..

veruska007
7. dub 2015

@lumiga Tak shánět paní na hlídání... nebo musí být manžel doma zadarmo (po těch 9 dnech), ale to je finančně strašný záhul a manžel si tím možná dost zkazí pracovní pozici ☹. Zkus oslovit sousedky, poptat se skoro každého, koho potkáš - třeba mají známou, která se nedostala na vysokou a je rok doma, aktivní babičku, poprosit na pískovišti maminku jiného dítěte, která by si na dobu, kdy bude manžel v práci, brala za úplatu vaše dítko k sobě... pokud nebydlíte někde na samotě, tak myslím, že vždycky se dá něco najít.

j.a.n.i
7. dub 2015

@lumiga Tak soukromé školičky, některé berou už od roka a půl... a holt by dítko někam vozil, no. Nebo zaplatit někomu v okolí za hlídání.

banitram
7. dub 2015

Snad jedině, aby "onemocněl" manžel - tak by měl alespoň nemocenské dávky a mohl zůstat doma s dítětem. Pak už zbývá jen neplacené volno ....

kkouzlo
7. dub 2015

Me dneska říkali v nemocnici kde ležím, ze manželovi vypisou ocr dokud tady budu. Tak nevím jestli by to bylo i pres těch 9 dni. Možná brzo uvidím 😞 u nás se uz měsíc střídaly babičky a jinak bude muset do miniskolicky.

banitram
7. dub 2015

@kkouzlo ano, oni mu to vypíšou i na delší dobu, ale OSSZ mu zaplatí jen těch 9 dní. Zbytek bude mít omluvený v práci, ale neplacené ...