Manžel a neschopenka. Poradíte, prosím?

pampeliska1313
12. led 2023

Ahoj všichni,
včera mi manžela smetlo auto, naštěstí to odnesly “jen ruce”. Obě má nepoužitelný, dneska operace, nohy v pohodě, ale sebeobsluhu nezvládne, jídlo, hygienu, nic. Máme malej byt a dítě, sem na rodicaku. Myslela jsem, že chvíli bychom byli u tchyně, pak u moji mámy a pak u nás. Upřímně nevim jak to bez pomoci zvládneme (je to tak na dva tři měsíce prý, spis me děsí ten malej byt, ale dlouhodobě vyjma bytu zůstat nemůžeme - třeba ty dva měsíce)..bojím se, že se zblázníme. Netušíte jak to je s vycházkama/přesunama? Jestli nějak přihlíží ke stavu toho člověka (což je, ruce nesmí použit, ale chodit muže a zbytek je v poho, ale práci vykonavat nemůže) nebo je to pevne dany? Vím, ze to není dovolená, jen se snažím najít způsob jak se z toho nezblaznit…)..Vůbec nemám zkušenost. Moc dekuju.)

lv
12. led 2023

Neschopenku může (ale nemusi, neni to povinnost) lekar prepsat na jinou adresu, i na druhe adtese musi dodrzovat vychazky. Nevim, jestli dostane, nohy sice zdravy, ale riziko padu atp. Ten prepis jsem mela 2x za pul roku marodeni, takze zadny litani sem tam.

jijulka
12. led 2023

je to o domluve s os lekarem. Vycházky max 6h denne. Zmena pobytu do 3 dnů délky se hlásí jen os lekari, nad 3 dny se hlásí na ossz (pres os lekare).
Jsem rada ze to jsou jen ruce. Pevny nervy

pampeliska1313
autor
12. led 2023

Dekuju. Nakonec jsme se shodly ze když manžel bude svolnej, budeme u tchyně. Aby u nej někdo byl vždycky a trochu se nám ulevilo. Moc Vám dekuju za odpovědi 🙂

jjasmina
13. led 2023

@pampeliska1313 tak neschopenku vám měli vystavit už ve spitale, vychazky byvaji většinou až je člověk v rhb, aspon u mě to tak bylo a staral se o mě manžel doma, tchyni bych to nedala