icon

Mohu čerpat ošetřovné na manžela s poraněnými úrazy?

16. pro 2023

Holky jde jít na ošetřovačku s manželem? Má poraněnou nohu(minisklus)+ mu řezály hlavu.😞🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ děkuji

victress
16. pro 2023

myslím, že ano, ošetřování člena rodiny, jsou tam jiná procenta než u dětí, ale mělo by to jít..

autor
16. pro 2023

@victress O kolik méně?

autor
16. pro 2023

@victress nevíte?

konidana
16. pro 2023

@victress o potrebe/nutnosti osetrovani clena rodiny rozhodne lekar nemocneho. A je uplne jedno o jakeho clena domacnosti se jedna, placene to je stejne.

Pokud ocr predchazela hospitalizace (myslim ze delsi nez tyden) je dokonce narok na dlouhodove osetrovne, ne jen na klasicky 9 dni placenych.

klokanka31
16. pro 2023

Můžeš, když jsem byla po mimoděložním tak na mě pak manžel měl taky ošetřovačku.

j.a.n.i
16. pro 2023

@konidana No, jde, pokud je ošetřování nutné a je předpoklad, že bude nutné minimálně 30 dnů... A jelikož z úvodního příspěvku nejsem schopna pobrat, co je manželovi, tak si netroufám tipovat, zda má dlouhodobé ošetřovné reálnou šanci.

alice180
16. pro 2023

Tak jestli je potřeba se o manžela nějakou dobu starat, tak je to asi jedno nebo ne ?!

martulka88
16. pro 2023

Ano, lze. Manžel v té době jen jako partner, byla na ošetřováky semnou - měli jsme doma necelé 3 měsíce miminko a já byla na operaci s palcem. Byl s námi týden doma.

j.a.n.i
16. pro 2023

@martulka88 No, to mel ale osetrovak na to, ze ty nejsi schopna pecovat o dite, kdybyste ho nemeli, tak jen na tebe osetrovak nedostane.

martulka88
17. pro 2023

@j.a.n.i Ne, bylo to na mě 😉 Vypisoval to na mě můj obvodní 😉

j.a.n.i
17. pro 2023

@martulka88 Ano, to vypisuje tvuj doktor na tebe, ze ty se z duvodu sveho zdravotniho stavu nemuzes starat o mimino, což je po operaci palce jasne. Ovsem pokud by ses o nikoho starat nemusela, tak prp ocr neni duvod, neb o sebe se postaras i s operovanym palcem.

hannyss
18. pro 2023

Manžel měl očr na mě, když jsem si zlomila nohu... Byl doma týden. Jde to... ALe hodně záleží na lékaři, jestli to napíše.