Musím před porodem na matriku, když je dítě manželské?

anie26
23. led 2015

Prosím o radu, jestli musím na matriku (podle bydliste) kvůli jménu dítěte, když jsme vdaná a zvláštní jméno nechystame?? Rodný list nám pak budou vydávat jinde podle porodnice.. Díky 🙂

palomitacheca
23. led 2015

Navsteva matriky pred porodem se tyka jen nesezdanych paru a jde tam o uznani otcovstvi a o prijmeni ditete. Jmeno po nas treba vubec nechteli, pry si to rodice casto jeste rozmysli 🙂 jo a nemusi se na matriku podle mista bydliste, aspon tak nam to bylo receno.

adypro
23. led 2015

Já jsem teda nikde nebyla, rodný list nám taky vydávali v jiném městě. Taktéž jsem byla vdaná a jméno bylo normální.
RL vydali manželovi na počkání a pak až jsme byli doma, tak jsme si vše oběhali nebo po mailu vyřídili. Akorát doporučuji zjistit si, zda chtějí na matrice, kde budete vyřizovat RL, originál oddacího listu, po nás ho chtěli a měli jsme s sebou jen kopii, tak to byl trošku problém, že pro něj manžel musel jet.

summ
23. led 2015

Ne, na co.

veveveru
23. led 2015

Nemusíš ale pokud s tebou nebude manžel v porodnici až tam budeš hlásit jméno, tak musí být u vyzvednutí RL, že se vším souhlasí. Se mnou u porodu nebyl a když jsem šla pro rodný list tak mi ho nevydali a musel tam sběhnout manžel, že se jménem souhlasí 🙂

frami
23. led 2015

Já jsem otce u porodu neměla ani jednou a pokaždé mi přišel rodný list domů poštou. Na matrice jsem nikdy nebyla ani sama, ani s manželem.

maqggienka
24. led 2015

Já jsem na matrice nebyla. Akorát jsem při sepisování porodopisu, kde se píšou jména, podepsala i manžela, protože tam se mnou nebyl a na matriku jsem potom šla já pro rodný list. Tam chtěli akorát oddací list a občanku.