Papíry do porodnice. Je nutný oddací list?

widowblack
29. říj 2019

Prosím Vás je nutné do porodnice tahat originál oddací list ? Nestačí jen kopie ? To samé i rodné listy rodičů ? Pokud budou kopie musí být ověřeny? A dotazník na jméno dítěte stačí jen vyplněn? Nebo opět ověřené podpisy ???? Když se snažím něco dohledat tak je to různé či vůbec žádné bližší info . Děkuji za rozumné odpovědi

astyna88
29. říj 2019

OL jsem mela original, poslali ho zpet a RL novorozence. Overena kopie staci take.

Rodne listy rodicu jsem do porodnice nebrala.

Dotaznik jen vyplnit, ani otec to podepisovat nemusi. Aspon za me to tak bylo - Krc, Apolinar.

malytlustyhroch
29. říj 2019

Taky to ted resim, ridim se seznamem na strankach porodnice, do ktere mam registraci, a manzelovymi vzpominkami na predchozi pobyt v porodnici (ja si nepamatuju skoro nic). Na oddaci list jsem se ptala v porodnici primarky, protoze ho v seznamu nemaji, ta rikala, ze jestli ho nemaji v seznamu, tak ho nechteji, ze to asi az na matrice. Manzel tvrdi, ze na matrice ho taky nechteli (co jsem si dohledala na internetu, tak na matrice maji moznost si udaje o snatku najit v databazi, ale ne vsude se jim chce). Nekde chodi ale matrikarka do porodnice, tak tam to pak muze byt jiny, nevim. Ze by nekdo potreboval jak rodny listy, tak oddaci list jsem se zatim nikde nedocetla, myslela jsem, ze rodny listy jenom svobodny... Prohlaseni o jmenu jsme meli jen podepsany, ale manzel tam byl se mnou. Myslim, ze ho dokonce vubec mit nemusite a muzete trvat na tom, ze dite pojmenujete az po porodu. Kazdopadne porodit te nechaji i bez papiru, "jen" hrozi, ze nejake lejstro budete muset nekam dolozit dodatecne.

malenka3
29. říj 2019

Teď jsem v Podolí na jejich matriku před porodem odevzdala kopii oddacího listu a vyplněný dotazník o jménu, jen podepsaný bez nějakého ověření. Takže podle mě by to mělo stačit, ani u prvního jsme nic nemuseli ověřovat (ten oddací list je teda s razítkem, i když je to kopie).

lenatko91
29. říj 2019

Záleží na porodnici... třeba ve Zlíně chtějí oběřenou kopii oddaciho listu nebo originál, v UH jim stačí obyčejná kopie..

pipi_puncocha
29. říj 2019

Zeptej se tam, kde plánuješ rodit. Já jsem v "mé" porodnici absolvovala předporodní kurz a tam nám výslovně říkali, že stačí prostá kopie a ať originál necháme radši doma.

fouskovi
29. říj 2019

U nás stačilo kopie oddaciho listu a vyplněný dotazník s jménem dítěte žádné ověření podpisu nic

widowblack
autor
29. říj 2019

@pipi_puncocha na kurz se mi nechce - nejsem ten tip ženský 😂 ale tedy vemu kopie a papír na jména a když by tak manža donese následující den origo pokud bude problém ...

pipi_puncocha
29. říj 2019

@widowblack však kvůli tomu nemusíš na kurz, stačí zavolat a zeptat se.🤣

widowblack
autor
29. říj 2019

@pipi_puncocha taky možnost .... možná tam ještě zavolám - ale zvědavost jak to je i jinde byla silnější tak sem se poptala i zde 😉😂

hanka_12345
9. únor 2024

ja rodila v bohunicicj a na strankach bylo ze oddaci staci v kopii, je tam i rodny rodicu ale ten po me nikdo nechtel. Mam tucha ze ty rodny listy maj donyst jen nesezdane matky. nic oveřovat nemusis.
ja nesla ciste jen kopie a stacilo jim to

ale ted jsi me tak nahlodala ze ty rodny radsi vezmu ikdyz sem to nemela v planu 😀 vezmu kopie a nebudu nic overovat..opravdu jen pro pripad ze se neco zmenilo ale verim ze pokud jsi vdana, staci neoverena kopie oddaciho l.