Můžu získat leasing na ojeté auto? Začínám podnikat

nicollka
20. kvě 2011

Ahojte, mám dotaz, chceme si otevřit autodopravu. Je možné získat leasing na ojeté auto, pokud jsem z úřadu práce (zisk 0,-) otevřela živnost (daňové přiznání zatím žádné). Je tu nějaká možnost, nebo jak by bylo možné postupovat. Už je vše nachystané, jen to auto mě brzdí :(
Děkuji

berenika39
20. kvě 2011

@nicollka no popravdě s nulovým přiznáním za minulé období bude potíž, to je to, chtějí v první řadě. ale dá se to řešit jinou formou, než leasing, půjčkou...produkty pro začínající podnikatele má docela fajn ge money , mrkni na web, poptej se.
http://www.gemoney.cz/ge/cz/1/auto-na-splatky zkus

nicollka
autor
20. kvě 2011

díky, no ja mela v ge money problem s jednou půjčkou i kdyz uz je to vyřešené :( tak se bojim, no vyzkoušime uvidime.

berenika39
20. kvě 2011

@nicollka zjištují jenom aktuální dluhy, v registru dlužníků ...a to se dá ověřit předem, jestli tam jsi nebo ne. můžeš zažádat o výpis, ale je to tam docela krkolomná komunikace s nimi. nedávno jsem to potřebovala kvůli stavebku a málem jsem to nepřežila. instituce typu "já nevím, dám vám kolegu".
Tak at ti to vyjde.

nicollka
autor
21. kvě 2011

děkuji moc

nicollka
autor
24. kvě 2011

ještě dotaz nahlížejí leasingove společnosti do registrů?

berenika39
24. kvě 2011

@nicollka nevím, spíš ano, je to jistý způsob, jak se vyhnout zadluženým klientům.

vojtisek2007
24. kvě 2011

@nicollka určitě - ať už do SOLUSu i bankovního i nebankovního registru....pokud chceš vědět, jak na to jsi, můžeš si tam podat žádost o výpis - tuším za 250,-Kč....kus, máš tam zaznamenaný všechny úvěry, který jsi kdy měla a jejich historie - splácení a tak...podle toho se pak společnost rozhoduje, zda úvěr/leasing poskytne nebo ne...

nicollka
autor
25. kvě 2011

tak děkuji, tak to máme smůlu, nemusim ani nikam chodit :(

berenika39
25. kvě 2011

@nicollka ale nevadí pokud máš a splácíš nějaký jiný úvěr, půčku, leasing, to ono respektujou, to jim nevadí, jediný problém je, pokud bys byla někde v dluhu, ve skluzu se splácením a podobně.
Ten Solus je dobrý si nechat vypsat, já tam objevila i to, o čem jsem nevěděla, nic závažného, ne mojí vinou (přestěhovala jsem se) a přesto jsem kvůli pár stovkám byla za prevíta🙂. Doplatíš, oni tě zařadí do takového "šedého pásma", kdy pro další instituce už jsi oddlužená, ale na výmaz z toho registru si musíš ješětě počkat. ALe to už ničemu nevadí.

aktekram
26. kvě 2011

v Solusu vás nechávají v databázi ikdyž je případ vyřešený s označením Z (zaplacený) nebo D (odkoupený - vymožený přes agenturu nebo podobně), můžete písemně zažádat o výpis a následně o výmaz údajů.
Všechny společnosti nahlíží v dnešní době do Solusu 😉

Začínající podnikatel může žádat o úvěr (leasing), ale bankovní společnosti si určí podmínky, stačí 3 měsíce podnikání ale zároveň složit vyšší akontaci apod., přesné podmínky vám sdělí každý seriózní prodejce vozidel 😉