Nárok na nemocenskou. Mám?

sies
27. únor 2024

Zdravím, uměl by mi někdo poradit s mou situací, zajímalo by mě jestli mám nárok na nemocenské dávky, pokud mi skončil pracovní poměr, ale v době skončení jsem už byla v pracovní neschopnosti. Přišla mi dávka zpětně pouze za jeden měsíc (v době kdy mi běžela výpovědní lhůta). Dále po skončení zaměstnání jsem měla i nadále neschopenku, prý moje doktorka ke konci měsíce vždy odesílala OSSZ ten jejich "lístek na peníze". Ale žádné peníze (dávka) mi už nechodily od OSSZ za ty další měsíce zpětně, myslela jsem si, že nárok již nemám, když už jsem skončila v zaměstnání. Někde jsem četla, že je tam ochranná lhůta, nárok bych mela mít, nevíte někdo jak to je? Volala jsem na OSSZ a tam řekli, že nemám ukončenou neschopenku.
Moje doktorka tedy neschopenku ukončila ke konci měsíce. Nevím, jestli mám čekat vyplacení nemocenské dávky zpětně, potom budu nastupovat zároveň i na mateřskou, tam nárok mám.

jijulka
27. únor 2024

jediný me napadá zes mela malo odpracovano a tudiz ti skoncila podpurci doba. Teda PN mas, ale bez naroku na penize.

sies
autor
28. únor 2024

@jijulka měla jsem odpracováno 8 měsíců, to se mi zas nezdá málo. Každopádně snad by to měli doplatit zpětně, nejspíš se stala chyba na straně doktorku, která neposílala každý měsíc ten "lístek na peníze "

jijulka
28. únor 2024

@sies no to je malo 😀

sies
autor
28. únor 2024

@jijulka jestli je myšleno těch 12 měsíců tak to mám taky odpracovaných, jelikož jsem procházela plynule z jednoho zaměstnání do druhého