Nemocenská a kontrola. Co by se stalo, kdyby mi zítra přišla kontrola?

25. bře 2024

Ahoj, jsem na nemocenské od 11.3., takže od dnešního dne už mě může přijít zkontrolovat OSSZ. Nemocenskou mám ukončenou k zítřejšímu dni včetně a jde o to, že nutně potřebují zítra zajít na Městský úřad. Co by se stalo, kdyby mi zítra přišla kontrola? Přijdu o celou nemocenskou nebo jen za dnešek a zítřek? Pokuta? Děkuji za jakoukoliv radu.

krisstina93
25. bře 2024

Záleží na tom, kdo te kontroluje no. Mě takhle nezastihli, protože nám v ten den někdo na baráku strhal jména ze zvonku 🙄 a nebylo z toho nic, žádný postih, krácení nemocenské atd. Nemuzes tam jít v době vychazek?

autor
25. bře 2024

@krisstina93 vycházky nemám.

lv
25. bře 2024

Kontrolu by nezajímalo, jestli jsi nepřítomná 1.den, poslední den. Může být krácení, pokuta (před pár lety měla známá 500Kč).

lamiaaa
25. bře 2024

@krisstina93 : to nevolali na telefon? Měla jsem za to, že když se nedozvoní nebo v tvém případě není jméno na zvonku, že zavolají na telefon....

autor
25. bře 2024

@lv děkuji. Takže mi můžou krátit i to, co má platit zaměstnavatel?

krisstina93
25. bře 2024

@lamiaaa nevolal nikdo, nevím jestli tam Dr vůbec telefon napsala.

lv
25. bře 2024

Přesně nevím, to se pak řeší podle zákoníku práce.

jiss
25. bře 2024

Nešla bych. Přišla mi kontrola z OSSZ hned první den, co mohli. Nebyla jsem doma, protože už jsem byla v práci 🤣 jenže doktorka měla dovolenou a byly jsme domluvené, že mi ukončí neschopenku zpětně. Nemáme jméno na zvonku, nevolali mně, zato volali té doktorce a nechali mi ve schránce výhružný dopis, že se mám dostavit k vysvětlení, přestože jim to doktorka vysvětlila. Nic z toho nebylo, protože už jsem byla v práci, ale ty nervy...