Nemocenská. Dostanu, když bych šla na rizik.těhu, po marodění po úrazu?

laky777
29. srp 2020

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, byla jsem po roce na neschopence a teď nastupuji do nove práce na pozici uklízečka, jenže mám obavu abych nebyla těhotná, protože se s manželem snažíme už 4 měsíce. Taky nejsem už ve věku. Tak se ptám kdybych byla v tom, a půjdu na rizikac tak nemocenské dávky nedostanu že, když jsem marodila 350 dní (vážný úraz). Děkuji

sudylichozrout
29. srp 2020

@laky777 A dalsi. Proc bys mela chodit na riziko? Pokud je tehotenstvi ok, neni k tomu duvod...

tasimia
29. srp 2020

@laky777 a proč by si měla chodit na rizikové? To už si plánuješ? 🤔

cikitkapb
29. srp 2020

@tasimia přece nebude pracovat v těhotenství, když už není ve věku... nebo jak to psala. 🙈😅

marti89
29. srp 2020

Dámy a nenapadlo vás, místo toho rýpání, že když měla vážný úraz, tak má asi i nějaké zdravotní omezení (třeba trvalý následek)? Asi by jí doktor nenechal jen tak rok na neschopence třeba se zlomeným malíčkem, tak proč hned tak hnusně.. Prostě předpokládá (nebo jí už byly doktorem) naznačeny možné komplikace, tak teď má strach, co by se dělo, kdyby se něco z toho vyplnilo.

tasimia
29. srp 2020

@marti89 rok na neschopence, můžeš být i klidně když tě bolí záda a že mam takového známého. A nezlob se moje kamarádka měla nehodu a přesto na rizikové nešla.. jenže většina lidí co se snaží dlouho a podobně tak hned chtějí na rizikové.

cikitkapb
29. srp 2020

@marti89 Od tý doby, co jsem na OSSZ zpracovávala právě nemocenské, si fakt nedělám iluze, že marodí jen lidi, kteří jsou skutečně nemocní.

tasimia
29. srp 2020

@cikitkapb no asi tak nějak a že mam kolem sebe takových.

sudylichozrout
29. srp 2020

Presne. Pribuzna marodila se zady take dlouho. Je fakt, ze mela vyhrezlou plotenku a nez ji operovali, trvalo to. Ale byla imrvere na PN.
@tasimia

tasimia
29. srp 2020

@sudylichozrout ona aspoň měla něco s plotýnkou. Kdežto známému se prostě nechce pracovat. Nechápu takové.

nikoulinka
29. srp 2020

@laky777 Ahoj, nevím, jak je tomu teď, ale manžel řešil loni. Byl na nemocenské rok, a odpracoval cca 5 měsíců, než dostal infarkt a musel na nemocenskou znovu. Dostal oznámení, že má na nemocenskou nárok, ale pouze v počtu dní, kolik jich odpracoval od poslední nemocenské. S tím, že šlo zažádat o prodloužení. O to jsme ale my nežádali, takže nevím, jak to funguje v praxi.

marti89
29. srp 2020

@sudylichozrout No to si ta známá dovolila strašně moc, když byla na neschopence s vyhřezlou plotýnkou, než se dočkala operace. 🙈

Od hlídání dodržování jsou orgány, nám ostatním to nedává právo soudit, jak moc jim blbě je, a pokud máte podezření na porušování, co vám brání dotyčné nahlásit pro zneužívání dávek na kontrolu?

Dneska je ale móda rovnou soudit, i když k tomu člověk ví kulový a ani se nezeptat na detaily, ať si ty své soudy aspoň potvrdíte..

sudylichozrout
29. srp 2020

@marti89 Se mi zda, ze nechapes psany text... Nikde jsem nepsala, ze si dovolila moc. A byla to pribuzna, ne znama. A jen jsem odpovidala na vyjadreni kolegyne, ze lidi muzou byt doma i skrz zada.
Takze vlastne vubec nemam sajna, co resis.

tasimia
29. srp 2020

@marti89 to byl jen příklad..no nic. Nikdo nesoudí. Jen prostě pokud je těhotenství v pořádku opravdu není důvod chodit na rizikové. Tady zakladatelka ještě není těhotná a už přemýšlí jak získat PN, když není absolutně žádný důvod. Nebo ona snad už ví,ze bude těhotná a bude mít najednou zdravotní problémy? Ale no ták.

marti89
30. srp 2020

@tasimia Šmarjá, nevíš, co má zakladatelka za zdravotní problémy a čeho se úraz týkal, proč vznikla ta obava z možnosti rizikovýho těhotenství. Tak proč to rozebírat, když to kolem řešit nechtěla (jinak by asi uvedla podrobnosti), to jí nemůžete normálně poradit, jestli by případně nárok měla nebo ne a víc se v tom nepitvat? Jestli se jí podaří otěhotnět a v jakém bude stavu, uvidí snad potom a podle toho bude jednat.

tasimia
30. srp 2020

@marti89 smarjá :D ona se na něco ptá a já jsem se zeptala taky. Tohle je svobodné fórum, nevšimla sis? Ona položila otázku a já taky. Nemusela to piplat.. tady 80% diskuzí je o tom, jak někdo chce jít na rizikové - a pak to pokračuje stylem, zda ne nemocenské pro těhotné chodí kontroly.

drep
30. srp 2020

@tasimia a ještě mají jako omezené vycházky, když jim nic není, jen nechtěj do práce protože... 😉