icon

OČR na nemocné dítě nad 10 let. Máte zkušenost?

nykita
8. pro 2025

Dobrý večer milé dámy. Neřešil někdo z Vás OČR na dítě nad 10 let? Běžně doma vydrží, ale bolí v krku, zvýšená teplota a prý se jí motá hlava, tak nechci nechávat samu než se trošku zlepší. Voláno doktorce a prý že neví jestli bych dostala OČR proplaceno.
Máte některá zkušenost? Nebo jak to řešíte se staršími dětmi když babička dá se říct "odmítá pomoct".

sinorina
•
8. pro 2025

Pokud vám ho lékař napíše, tak vám ho normálně proplatí. Vždyť OCR si můžete vzít i na dospělého

betelgeuzz
•
8. pro 2025

podobný dotaz tu byl nedávno. zajímalo by mě, kde se bere informace, že od 10 let se neproplácí OČR? Je možné mít placenou OČR i na dospělého, pokud potřebuje ošetřit.

rnika
•
8. pro 2025

Jak píší výše. Před měsícem jsem měla OCR na syna, který zvracel... je mu 12, ale nechtěla jsem ho nechat takto samotného a nebyl problém.

moudivlacek
•
8. pro 2025
@rnika

Jak píší výše. Před měsícem jsem měla OCR na syna, který zvracel... je mu 12, ale nechtěla jsem ho nechat takto samotného a nebyl problém.

@rnika on je toho plný net, není to ještě pozůstatek po Covidu, neb já jsem se s tím limitem 10 též již setkala, nicméně dál jsem nepátrala, neb nepotřebuju
https://www.cssz.cz/podrobne-informace-o-osetro...

martt
•
9. pro 2025

@nykita Já jsem měla na syna OČR když mu bylo 13 let. Měl vysoké horečky , motal se a nemohl být doma bez dozoru. Normálně mi ho proplatily.

betelgeuzz
•
9. pro 2025
@moudivlacek

@rnika on je toho plný net, není to ještě pozůstatek po Covidu, neb já jsem se s tím limitem 10 též již setkala, nicméně dál jsem nepátrala, neb nepotřebuju
https://www.cssz.cz/podrobne-informace-o-osetro...

@moudivlacek to není od covidu, takhle to bylo vždy. Do 10 let máš nárok na placenou OČR i při zavřené škole, nebo karanténě, ale při nemoci i nad 10 let a i na dospělého, pokud jeho stav vyžaduje ošetřování.

zmrzlinka
•
9. pro 2025

OČR se píše i dospělého ....takže Ti ho normálně proplati.

jananejez
•
9. pro 2025

Ahoj, u nás OČR na starší dítě fungovalo, hlavně pokud je nemocné a nemůže být samo doma. Popřípadě můžete zavolat přímo na vaši pojišťovnu a domluvit se 😉

ines76
•
9. pro 2025
@jananejez

Ahoj, u nás OČR na starší dítě fungovalo, hlavně pokud je nemocné a nemůže být samo doma. Popřípadě můžete zavolat přímo na vaši pojišťovnu a domluvit se 😉

@jananejez když už tak na ČSSZ, zdravotní pojišťovna s tím nemá nic společného. Ale jedine na kom záleží je ta doktorka, jestli nazná, že dítě potřebuje ošetřování... jak píšou holky, může to byt i na dospeleho.

nykita
autor
•
10. pro 2025

Děkuji všem za rady. Ano proplatí když lékař napíše. Voláno na OSSZ. S horečkou dítě doma samé nenechám, at je 5 nebo už 10. Krásný den všem.

krisstina93
•
11. pro 2025

Zrovna jsem na ocr s 11 letým, dr napsala úplně normálně, kdyz k tomu je důvod. Můžeš si ho brat i na dospělého, když na to přijde.

ondul
•
11. pro 2025

Manžel měl OČR i na mě, když mě chytla záda.

glimmer
•
11. pro 2025

já měla teš OČR na dceru (bylo jí 15), blbě spadla na hlavu. Na pohotovosti říkali ať je alespoň 2 - 3 dny pod dozorem dospělé osoby. Pediatr normálně napsal a bylo to v pohodě. Peníze přišly, takže to funguje.

stepkaa
•
1. led 2026
@ondul

Manžel měl OČR i na mě, když mě chytla záda.

@glimmer
@ondul písnu sz