Odůvodnění, proč není otec v RL dítěte. Prosím o radu
Dobrý den,
Mám dotaz, byla jsem na dovolené v r. 2014 v létě v čechách a potkala jsem tam jednoho sypaťaka ... trošku jsme si tam užily a pak jsem v záři zjistila, že jsem těhotná. Dítě jsem si chtěla nechat ale s tím klučinou v kontaktu nejsem a ani jsme si na sebe prostě nic nebrali... (Byla jsem po těžkém rozchodu a tou dovolenou jsem si chtěla tzv. užít). Antikoncepci jsem měla tak jsem standardně počítala s tím, že se nic nestane. Nyní mám partnera (není otec dítěte) nežijeme spolu... jen sem tam dorazí a věnuje se mému malinkému jako by to bylo jeho :o) to mě těší. Ale sám má nemocné rodiče a nemůže mi více pomoct. Proto jsem si byla žádat o dávky HM a byla jsem odeslána na OSPOD (odbor sociálně právní ochrany dětí), kde mám podat vyjádření proč není otec uveden v RL. Prosím o radu, příjde mi to hloupé jim vysvětlovat proč tam není :( Mám obavu , že se mi vysmějou ... Děkuji za názory G
@sisstin Děkuji,... jde o to že mi to je trepané. ale miminko jsem si prala u byvaleho partena a bohuzel to nevyslo a kdyz to necekane vyjde s nekym koho neznam tak by mi to nedalo to male "zabit" ... jen aby si pak na tom urade nerekli ze jsem k***a ... ale dekuji za nazor vazim si toho .. 😉
@sisstin To chápu... dokonce i takové lidi znám.. Já jen že prostě stalo se a teď mám prozatím partnera 2 měsíce a pokud to bude dlouhodobé tak si dítko osvojí.. Takové lidí co jen obírají stát záměrně odsuzují.. Jelikož na úkor těch co potřebují pomoct se to pak odvíjí ... 🙄
@sisstin ju to mam vyplneno vsechno.. dneska mi to pracovnice rikala ze tto nemusi vyjit .. ale mam jen zakladni veci .. lednicku, pracku ... televizi nemam jelikoz ji nepotrebuji k zivotu ale jen notebook :D to snad mohu zaprit tedaa :/ rikala ze bych mela mit prisp. na bydleni ci dopl. na bydleni ale ze se uvidi co mi stat schvali..
prostě otec neznámý a je to. nikomu nic nevysvětluj. oni na tebe tlačí, protože si myslí, žes ho neuvedla záměrně, i když s ním žiješ, jen abys dostala dávky. pokud se s otcem o prcka nesoudíš, a je o něj postaráno, tak ospod nezajímáš. nevím, proč jsi jim rovnou neřekla, že ho neznáš. paní na úp je taky mimoň, rodný list mluví jasně, víc ji zajímat nemusí, ona je od toho, aby tvou žádost nabrala. něco jiného by bylo, kdyby otec uveden byl a ty ses s ním odmítla soudit o výživné. ale pokud uvedený není, tak na tom není co řešit. jsi samoživitelka a z toho musí vycházet. nesmíš se jich bát 😉
@laska.nezna.hranic dekuji za prispevek.. ja se takovych veci bojim a proto si to overuji a pripravuji psychycky na to ze ze me udelaji nevim co... pani z SSP potrebuji jen potvrzeni s OSPOD ze je to tak.. jinak mi nic nenamitala a ani se me neptala proc. :D jen jsem z toho proste v nervech .. nemam rada takove veci.. ale nedam se 🙂 kuji 😵
jak píše @laska.nezna.hranic neboj se jich a nenech si vše líbit!podle mě je tohle věc,do které je nějaké úřednici velký kulový!
já taky udělala chybu, že jsem se neporadila dřív.žádala jsem o změnu přijmení dcery,avy se jmenovala stejně jako já a můj manžel kterého bere jako tátu a její bratr.bio otec jí přes 5let nevbiděl,nikdy neměl zájem a se změnou souhlasil.napsala sem tedy 3 věty co,proč jak.(kamarádka ve vedlejším městě žádala taky,bio nesouhlasil a stačilo to).jenže mě milá úřednice vyhodilam,že to nestačí,že musím napsat slohovou práci minimálně na A4 popisující celý náš vztah a okolnosti!!!!až tady mi holky řekly,že nato vůbec neměla právo,že to je mimo její kompetence!!zřejmě chtěla mít co číst s kolegyní u kafíčka!!
Ale zmínovat ze mam ted chvilku vztah s nekym jinym nejsem povina ne ? do toho jim je velke p... ne??
ja bych uvedla krátkodobá známost a neznám pravou totožnost otce, proto ho nemohu uvést
sturčně jasně a hlavně obecně, žádnou dovolenou bych jim nezminovala, do toho jim nic není 🙂
Ahoj holky,právě řeším stejný problém,mám tři děti a jsem s nimi sama a u mladších dvou 3,5 a 2roky nemám zapsaného otce a bohužel je ani neznám,prostě úlet na druhou,proto mi to připadá tak moc těžké někomu ted vysvetlovat ze jsem si dvakrát vyrazila a mám z toho dvě děti a ani netuším kdo jsou jejich otcové,vím zní to jako bych byla nejaká co dá každýmu,ale kdo mě zná,že to tak vůbec není,když je holka dlouho sama,potřebuje někdy vypnout a u mě to bohužel dopadlo takto.Takže ted řeším jak to pro OSPOD zformulovat,aby to nevypadalo tak hrozně,určitě nebudu nikomu do úředního dopisu psát,že jsem se opila a byla mimo.......máte nějaký nápad...děkuji za rady
@gagusza po tom, že jsi s někým začala krátce randit jim nic není. otec dítěte to není a ani spolu nežijete. úřednicím to může být buřt, protože ten muž k vám nemá žádné závazky a povinnosti
Tak holky mam to za sebou pak sem pisnu :D
@lolli007 no tak to vůbec nezávidim takovouhle situaci, obdivuju, že sis děti nechala...at se daří 🙂 a jak píše @laska.nezna.hranic na to, co si myslí úřednice se vyprdni, prostě holt otce neznáš a nazdar no...chápu, že je ti to blbý, ale holt osud někdy přináší nečekaný věci 😉
Takže jsem uvedla jak jsem zde psala ... pracovnice z OSPOD byla hodna a chapala... jsou vazani mlcenlivosti a nikdo z HM nebo pod nema pravo te nutit aby jsi uvedla duvod kdyz pracovnice z OSPOD uvedla ze neprehlizet pri posouzeni HM ... je to jen na tobe komu renes pravdu ze obe deti maji odlisne tatinky a nezname
Diky za odpovědi a pochopení 🙂 uz jsem to nejak sesmolila,myslite,ze mam poslat postou nebo odevzdat osobně?Co je lepší?
Já bych šla osobně :o)

@gagusza proc by se ti meli vysmat? Proste to byl ulet na jednu noc, nemas na nej zadny kontakt atd., to je podle me naprosto normalni a dostacujici duvod 😎