Pokud je jeden rodič zdravotník, nárok na očr asi zaniká, že?

toluma
9. dub 2021

Holky,trochu se v tom plácám,a jen pro upřesnění,určitě nemáme v plánu nějak neoprávněně pobírat dávky za očr.
Věc se má takhle,já jsem v březnu nastoupila na 0,5 úvazku do nemocnice (po RD).Ale zavřely se školky.Přítel šel se starším synem na OČR ,abych se mohla zapracovat a nezůstávat hned doma.Teď se vlastně mají od pondělka otevřít školky povinně pro předškolní děti.Pro IZS apod.profese je to spíš povinnost školky zajistit místo pro dítě,ale není povinnost tam to dítě dát,pokud není předškolák.To ještě taky tak nějak chápu.
Ale když ho tam teď ještě nebudeme chtít dát ,tak by měl přítel to OČR asi ukončit že,když jsem zdravotník..

lentilkah
9. dub 2021

Zrovna dneska nam ucitelka z MS napsala toto:
Po komunikaci s MPSV, kde jsme ověřovali nárok na ošetrovné, vyplynulo, že rodiče dětí, které mohou býti umístěné do MŠ nemají nárok dále čerpat krizové ošetrovné.

malenka3
9. dub 2021

https://www.mpsv.cz/web/cz/osetrovne

Takže by to měl být bod 3, jestli chápu dobře dotaz

badyr
9. dub 2021

@toluma dnes jsme řešili to samé. Manžel (prislusnik VS) na OČR se synem, dneska mu z práce volali, že by měl v pondělí přijít, ověřovali jsme ve školce a je to tak. Od pondělí na nárok na ošetřovné neměl.

toluma
autor
9. dub 2021

Taky jsem teď ještě pátrala na mpsv..jako jo,je to tam celkem srozumitelně napsaný,ale i tak sem tam nenarazila na tu možnost,kdy je očr psané na rodiče,který nedělá ve složkách zajišťujících chod státu,jestli v tom může pokračovat nebo ne...
Kdybych měla OČR psaný na mě,tak o tom ani nepřemýšlím,a vím,že bych v OČR pokračovat nemohla.Ale je pravda,že skrz mě tu možnost docházky do školky má,tudíž přítel bude muset to OČR ukončit.Si myslím.
I tak Vám děkuji,víc hlav,víc ví...
Hlavně tady v té chaotické době,kdy se některý věci mění i několikrát za týden,někdy i za den... 😄