icon

Poplatek za psa: Měsíční nebo roční platba?

9. únor 2023

Hezké “ráno” 😀
Vyhlídli jsme si stěně, ale ten poplatek je hrozný okolo 1500,- a teď vůbec nevím jestli měsíčně nebo jen jednou za rok se platí jako popelnice? Nikde jsem to nenašla 🤦🏽‍♀️

Ale děda bydlí u nás a má 70 let, což vypadá na 200,- tak mě napadlo ho napsat na něj, ale bojim se, když se něco stane - veterina, cokoliv.. vyšetří mi ho, kdyz u toho děda nebude?
Děkuji 🌺🌸🌺🌸

Strana
z3
klokanka31
11. únor 2023

@nelinecka1 Tak to máte lepší než u nás 😃

eviicka
11. únor 2023

@j.a.n.i tak ona si to zjišťuje-otázkou na koni. To z ní ještě nedělá špatného budoucího majitele.
Očůrání poplatků je jiná věc, ale pokud děda s jimi fyzicky žije a je s tím v pohodě - to znamená, že pes bude součástí i jeho domácnosti nevidím v tom žádný velký podvod.

nicedaisy
11. únor 2023

@klokanka31 hele netuším 🤷🏼‍♀️,my máme psa hlášeného normálně na sebe. Ale opravdu často v okolí slyším, že mají psa psaného na babičku/ dědu i když s nimi nebydlí. Když to přeženu, tak skoro každý druhý. A nikdy se po tom nikdo nepídil. Myslím, že MěÚ ví, že to tak lidi dělají, ale jsou rádi za každou kačku do kasy. Proto jsem psala, že pokud děda žije s nimi,tak není problém 🙂. Ostatní jsou vyčůrky, co si budeme povídat 🤭

eviicka
11. únor 2023

@nelinecka1 v HK to bylo striktně podle trvalého bydliště-to jsem tehdy měla v rd, ale fakticky žila v paneláku (podnájem), takže jsem měla paradoxně sazbu nižší. Když jsem se pak přestěhovala do vlastního bytu a šla se dobrovolně přihlásit k vyšším poplatkům, tak úřednice moc nechápaly, prý to ještě nezažily😀.

eviicka
11. únor 2023

@tereza0111 upřímně, sama jsem o příspěvek výš napsala, že jsem se poctivě přihlásila o 1000 Kč vyšší sazbu - obcházení a podvody ráda nemám, ale ruku na srdce.
Ten děda s nimi v bytě žije, takže prasárna a podvod jsou celkem silná slova a fakt si nejsem jistá, kolik lidí by dobrovolně platilo více když nemusí.

j.a.n.i
11. únor 2023

@eviicka Ne, ona si to nezjistuje, ona zjiatuje, jak to ochcat.

te_reza
11. únor 2023

Platila jsem 800,-/rok. Na vsi, kde bydlí rodiče se platí stovka. Oproti tomu, co už stál, je to naprosto zanedbatelná částka.

Strana
z3