Pozastavení alimentů. Řešil někdo?

evasmidova0019
13. črc 2021

Potřebovala bych radu a odpověď na otázku. Zda jste to nějaká maminka také tak řešila.
Před rokem a půl jsem řešila soudní cestou svěření syna do mé péče to je matky a výše alimentů.
Vše proběhlo dle mé podané žádosti, ale nyní bych potřebovala pozastavit alimenty. S partnerem sdílime společnou domácnost už rok.
Volala jsem paní na sociální a že prý když bydlíme společně nikam to hlásit a nic pozastavovat nemusíme pokud nebude házet na sebe špínu a podobně.
Jenže teď přišel partner s tím, že to mám zrušit popřípadě septat na papír něco abych ho nemohla udat že neplatil rok alimenty. Děkuji moc za odpověďi a popřípadě i o nějaké návrhy.

adula000
13. črc 2021

Pokud to máte soudně, tak budete muset podat nějaký návrh na soud.

zelenaesmolda
13. črc 2021

@evasmidova0019
Partnera naprosto chapu,taky bych to chtela mit cerne na bilem

merope
13. črc 2021

Určitě bych minimálně partnerovi napsala papír, že potvrzuješ, že spolu bydlíte a tudíž přispívá do společné domácnosti - a nechala na CzechPointu podepsat. Kdybyste se rozešli, tak to můžeš chtít i plno let zpětně a bez dokladu má smůlu. Alternativou je, že on udělá tobě trvalý příkaz a ty jemu - a tudíž to bude mít v bankovnictví.

Nicméně určitě bych současně řešila zrušení alimentů jako takové - pokud jste to měli přiděleno přes soud, tak přímo na soudu (proto bych nejdříve dala ten papír, soudy se můžou táhnout).

tez83
13. črc 2021

@evasmidova0019 pokud jste obnovili soužití, rozsudek je neplatný a pokud se opětovně rozejdete,budete muset znovu žádat o úpravu poměru k dítěti.