Práce a rod.dovolená - mohu mít více pracovních poměrů?

martisek11
10. čer 2019

zdravím, měla bych otázku, jsem zaměstnaná na dobu neurčitou, tého času na rodičovské dovolené a jelikož mi bude v srpnu končit RD, přijala jsem nabídku v jiné práci na dobu určitou(do původní práce se vracet nebudu,jelikož jsem jezdila daleko).
a má otázka zní, vím že mohu mít několik prac.poměrů a to i při RD, ale jak je to s podepsáním ohledně daní???mohu v nové práci podepsat či ne daně, nebo mám raději podepsat jen prac.smlouvu??
vyzná se v tom někdo??

do té první práce se vracet nebudu,,nejspíš budu ke konci srpna ukončovat prac.poměr výpovědí.ale přece jen, může se stát,že nová práce mě bavit nebude, nebo zjistím, že to nechci dělat atd..a budu hledat další práci..
Jak je to tedy s daněmi??podepsat v nové práci či ne

malenka3
10. čer 2019

Ano, podepiš, ať nemusíš platit velké daně. Teď v tvé práci stejně nemáš žádný zdanitelný příjem, takže tam ani žádné slevy neuplatňuješ. Ale hlídej si, že nesmíš podepsat ten papír u hlavního zaměstnavatele a mít tam příjem taky. Pokud skončíš tady tenhle druhý, protože ti to nevyhovuje a nastoupíš v září zpět, tak to bude v pohodě.

Pokud by došlo k tomu, že budeš mít příjmy z obou prací najednou, pak v jednom měsíci můžeš mít podepsáno jen u jednoho z nich.