Příspěvky na bydlení, jaké jsou podmínky?

stanulap
4. kvě 2014

Slyšela jsem, že je možné žádat si o příspěvek na bydlení. Je to možné i když nejsme manželé a máme společné trvalé bydliště?

rituska88
4. kvě 2014

@stanulap Ahojky. Taky jsme to zjišťovali, ale je to prý vazané na trvalé bydliště - ten příspěvek dostaneš na to bydlení, kde máš trvalý pobyt a počítají se příjmy všech osob, které tam mají trvalý pobyt. My bohužel i když žijeme už 3 roky spolu, tak ještě nemáme tady trvalý pobyt, tak si to musíme nejdřív vyřídit a pak budeme taky žádat, protože za nájem platíme docela dost. Jinak jestli jste manželé nebo ne by nemělo hrát roli.

lv
4. kvě 2014

žádat jako nesezdaný pár můžete, posuzují se příjmy všech, bydlení by nemělo přesáhnout 30% příjmů osob, myslím..

stanulap
autor
4. kvě 2014

my teda máme barák a hypotéku (trvalé bydliště už mám tady), ale u té žádosti by snad mělo jít o výdaje typu plyn, voda, elektrika atp. tak to asi půjdeme vyzkoušet, každá koruna dobrá při rodičáku 🙂

kkouzlo
5. kvě 2014

@stanulap myslím, že jakmile má člověk hypotéku, tak příspěvek na bydlení nelze (pokud se pletu, ráda si také zažádám)

kkouzlo
5. kvě 2014

tady je kalkulačka pro rok 2014 http://www.kurzy.cz/kalkulacka/prispevek-na-byd... a dle podmínek lze na jakékoliv bydlení (myslela jsem, že na vlastní nelze). Nicméně my šanci nemáme

stanulap
autor
5. kvě 2014

@kkouzlo díky za odkaz, mrkla jsem na to, zatím nám to nevyjde, ale vzhledem k tomu, že budu od září na půl roku bez rodič. příspěvku, bychom nárok na nějakou pětistovku měli.