icon

Propustka z práce pro přítele, abych mohla s druhým dítětem k lékaři

mola182
2. únor 2019

Dobrý den.Potřebuji poradit.Musím se synem na kontrolu k doktorovi na kožní.Potvrdí mi tam propustku pro přítele,když bude hlídat druhé dítě?Půlročního prcka nechci s sebou tahat na kožní.Děkuji

aselluska
2. únor 2019

Myslím, že se na to nevztahuje ani jeden důvod pro propustku. Oficiálně, kvůli tomu, že vám doma hlídá druhé ne, ale jestli vám sestra nebo lékař dá razítko jen tak z ochoty to se dozvíte až u lékaře. Někdy stačí domluva.

moxha
2. únor 2019

Mně vždy bez problémů;)

lnk84
2. únor 2019

@mola182 ja se ptám většinou dopředu, jestli můžu dostat razitko pro manžela. Většinou to není problém, ale povinost to není.

gruyerre
2. únor 2019

@mola182 Klidně by vám ji nemusel potvrdit. A co když půjde na kožní se starším manžel a ty budeš doma s miminkem?

mola182
autor
2. únor 2019

@moxha A to vezmete propustku a zeptáte se,ju?!Třeba jak lékař může vědět,že ta dotyčná nelže?Nebo něco se k tomu potřebuje,že opravdu to druhé dítě má?Moje praktická mi to taky v klidu potvrdila,ale asi záleží na doktorovi,no.A taky praktická ví,že mm dvě děti,ale kožní ne.No uvidíme.

mola182
autor
2. únor 2019

@gruyerreto asi ne.Ještě by tam zapomněl papír,co musím dávat dětské doktorce.Já prcka beru vždy s sebou,ale z kožního mám strach.Zkusím to a kdyžtak si vezme dovolenou,když to neklapne.

zelenaesmolda
2. únor 2019

@mola182 kozni bych jako problem nevidela,to mas vetsi sanci,ze se necim nakazi v obchode nez na koznim...

hanulkaha
2. únor 2019

Nemel by byt problem potvrdit, ja to rak delam bezne, kdyz jezdim na kontroly a manzel mi doma hlídá prcka 😉
Je to samozrejme i o lidech, nekdo da razitko, nekdo remca a pro nekoho je to hrozny problem... Kdyztak reknete, ze vas manzel dovezl, napisou mu na propustku "doprovod" a hotovo

leniczka23
2. únor 2019

Tak nerikej ze to je pro manzela a proste ji strc propustku..oni na to stejne nekoukaj..a kdyz tak rekni ze to je pro chlapa ze vas tam vezl. Jim je to jedno.

mola182
autor
2. únor 2019

Zkusím a uvidím.Kdyžtak si vezme volno.Děkuji

ahyt
2. únor 2019

vzdy potvrzuji propustku pro toho kdo prijde s deckem do ordinace.Nelze potvrdit pro nekoho kdo je doma a vzdy potvrzuji na konkretni jmeno a samozrejme se divame kdo je tam napsanej.Nemuzu prece vedet zda bych nepotvrdila nekomu koho nevidim,ze neni nekde jinde,mohl vy i neco nekde pachat a ja bych se dopustila podvodu

aselluska
2. únor 2019

@ahyt ano i mě takto sestry u všech lékařů třeba i doplní jméno, nebo mi to vráti, ať si jí doplním.

toluma
2. únor 2019

Me taky vzdycky vsude dali razitko,kdyz jsem s jednim byla u doktora a druheho hlidal pritel.Akorat tam vzdycky dopsali jeho jmeno.A kdyz je napriklad potreba jit k lekari s miminem,tak je logictejsi,kdyz starsiho hlida otec a s mladsim jde maminka,protoze tatka asi tezko napr.nakoji ...

moxha
3. únor 2019

Odevzdám propustku a řeknu,že potřebujete pro manžela jenž hlídá nemocné dítě....

jeanny13
6. únor 2019

domlouvám termíny na odpoledne kde to jde, aby to stihl z práce a nebo se potkáme přímo u doktora, já tam dojedu s malým, on si odskočí z práce. Pak není problém pro sestru potvrdit propustku pro manžela, protože ho vidí, jak si bere malého a jdou se projít ven /pokud je co chytit, např. u obvoďačky) nebo sedí a hrajou si v čekárně (pokud je to třeba u zubaře nebo na gynekologii, kde není moc co chytit a kde dokonce třeba je i malinký dětský koutek 🙂