icon

Rodný list dítěte. Kdy vyřídit po císařském řezu?

racochejlek87
8. kvě 2020

Ahojik, chtela jsem se optat 13.5.2020 mam jit na CISARE. Budu rodit v Kyjove.... Ale nevim jak tu budu dlouho lezet po operaci a jak dlouho s mimcem... Ptam se na matrice si muzu vyzvednout kdy rodny list az me propusti nebo kdy? Jelikoz v kyjove pisou ze otec si ma vyzvednout rodny list 6den po porodu v kyjove... Diky za info...
Jeste 2 otazka... Mam u sebe muj a priteluv rodny list nejsme vziti.... A to odevzdame original v nemocnici? A oni si to okopirujou? Nebo jak to je mam I papir o otcovstvi dekuju Vsem za odpovedi.... 🙂

To

pindrusice
•
8. kvě 2020

Byla jsme po CS v Děčíně, v nemocnici jsme byli týden. Na matriku pro rodný list jsme šli s přítelem až někdy 10den. Ze zákona n to mate myslím 30dni. Ale můžete si tam z nemocnice i zavolat 🙂

tercasv
•
8. kvě 2020

Měla jsem akutního císaře. Rodný list byl už na matrice, manžel ho jen vyzvedl, zároveň zaplatil popelnice za malou (v každém městě to funguje jinak, zjisti si co a jak)🙂Po příchodu z porodnice jsem volala na vzp kvůli prohlášení malé a porodnice tam už vše nahlásila, takže jsem jen řekla adresu, kam chci poslat kartičku pojištěnce 🙂 s druhou otázkou moc neporadím, jsme manželé, ale asi bych rd okopírovala předem, ať si to tam můžou nechat a ty se nemusíš starat, zda ti RD vrátili🙂

jjasmina
•
8. kvě 2020

Hlavně záleží jak chceš , aby se dítě jmenovalo, já třeba chtěla , aby měla malá příjmení po otci, takže sme museli na matriku před porodem s rodnýma listama a musel to podepsat. V porodnici jsem jim předala papíry i z matriky ohledně přijmení. Rodný list se vyzvedává po propuštění z porodnice, máte na to týden, pak sme šli na pojistovnu rovnou s rodným listem, dostali sme dočasný průkaz pojištěnce. Jinak jak píše paní s popelnicema je to jak kde, musíte si zjistit, v Brněděti do 4 let neplatí třeba. Jinak do porodnice si vemte rodné listy, já měla originály

fouskovi
•
8. kvě 2020

Já do porodnice vezla kopie rodných listů au prvního jsme si to museli vyzvednout au druhého nám to přinesli z matriky do nemocnice

daaniieelaa
•
8. kvě 2020

Rodila jsem 7.3. A do porodnice jsem si vzala oba originály rodinych listu a potvrzení o jméně z matriky. Po příjezdu domu a začínající pandemii jsem zavolala na městský úřad, kde jsem rodila a rodný list mi poslali poštou a až pak s rodným číslem jssm řešila pojišťovnu 🙂

racochejlek87
autor
•
8. kvě 2020

Aha tak ja si zavolam na matriku do kyjova a zjistim co a jak a pak asi po porodu zavolam do vzp pojistovny 🙂 dekuju holky za rady ja prave nevim zda nebudu s malym jeste mesic v nemocnici to se ukaze... Dekuju... 🙂