Svatba v PN. Jak probíhá změna příjmení na sociálce?

m8
22. dub 2022

Zdravím všechny,

mám na Vás dotaz. Aktuálně jsem v PN, ale budeme se s mužem brát. Co mi řekla moje dr, tak ve svých vycházkách si můžu dělat co chci. Což je celkem logické. Jen mě pak zajímá, jak probíhá změna příjmení na sociálce, jestli s tím byl nějaký problém a jestli to tam hlásíte vy sami nebo kdo to udělá? Předem děkuji za odpověď a prosím hloupých a nevhodných komentářů se zdržte. Děkuji.

aselluska
22. dub 2022

@m8 nic jsem nehlásila OSSZ a vše přišlo v pořádku. Matrika změny posílá na některé instituce sama, třeba katastr a tak

ajja87
22. dub 2022

Raději bch si na socialku brnkla, at pak nemáš problem s nemocenskou, me treba vubwc nenapadlo hlasit zmenu příjmení na stavebni spoření a pak mi bylo sděleno, ze nedostanu státní podporu. Většinou o nic koc nejde, chtějí kopii oddaciho listu a případně novou občanku...

kakba
22. dub 2022

@m8 vsechno jsem obvolala a zmenila sama. Mozna to delaji instituce mezi sebou, ale neverila bych tomu. Kazdy rok si hlidam vsechno, kontroluju kdo, kde je hlasen, jestli nekde nedluzim atd. atd. Pohlidej si to.

xcassiopea
22. dub 2022

Řešila jsem to při rizikovém těhotenství u jedné zaměstnankyně a není to nic neobvyklého. Ohlídej si akorát vycházky, aby to proběhlo v povolené době vycházek od lékaře. Zaměstnavateli pak musíš hlásit změnu - budou chtít kopii oddacího listu a nové OP. Zaměstnavatel by měl potom poslat změnové podání na sociálku.

hezz17
23. dub 2022

@m8 taky jsem se vdavala behem PN, vsechno jsem pak s novou obcankou obesla/obvolala. Ale ossz si teda nevybavuju 😀 mozna jsem to jen hlasila u gynekologa, kde jsem pn mela.

m8
autor
28. dub 2022

Moc všem děkuji za odpovědi. 🙂