icon

Těhotenství u nezletilé

taylorgangforever
12. pro 2016

Ahoj je chtel bych se zeptat kdyz by mi bylo 14 a me holce taky 14 a otehtnela by jak by so to resilo mnel bych nejake problemy a nebo mohl by se udelat to ze nechci aby se to resilo se sociaĺkou dekuju za radu

Strana
z3
megynka13
12. pro 2016

@taylorgangforever No hele uvidíš sám 🙂 tady to nikdo na 100% nejspíš vědět nebude, jako úplně do detailů ... Každopádně průser by to byl. Takže jestli je to ještě ok, počkejte, jestli ne ... tak hodně štěstí.

evson_rachanda
12. pro 2016

@megynka13 To záleží, pokud by soud shledal že není na výchovu dítěte vyzrálá tak by zvolil ten výchovný ústav. Protože jestliže to ona nenahlásí jako zneužití/znásilnění bude na tom podobně. Taky zneužila nezletilé dítě. To je právě ta problematika toho když jsou oba pod 15 lety. Nedá se říct že za to může kluk pokud to tak holka neřekne. A v tom případě se na sobě navzájem dopustili zneužití. Toliko k zákonu.

Jistě že bude otec zapsán, tak je jedno věk. Dítě má zákonný nárok na rodiče a pokud se to bude řešit soudně bude 100 % uveden.
Zplnoletnit jde jen a pouze v případě že má slečna pod 18 dítě s mužem 18+. Ten si ji může vzít a tímji zplnoletnit zasouhlasu soudu (a ten nedává vždy). Jiná možnost zplnoletnění není.

taylorgangforever
autor
12. pro 2016

@tulikiss ale to je mi u prdele chapete to vy si mysliste ze je vsechno jen ukazovani to je videt co resite mozna ze mi je 14 ale neco uz sem pochopil ale je videt ze o lidi se zajimate vy a ne o sebe

megynka13
12. pro 2016

@taylorgangforever Hele já jsme člověk, co je mu úplně jedno, co si o něm kdo myslí. Ale myslím, že je úplně něco jiného, když je ti fuk, co si myslí cizí lidé, než co si myslí tvoji rodiče třeba, ne? Člověk by měl taky myslet na rodinu kolem, co to bude pro ně. Cizí lidi ti můžou bejt někde.

tulikiss
12. pro 2016

@taylorgangforever no jasne jste strasne dospelej, zatim jste za svuj zivot dokazal jenom porusit zakon a tvarit se jak strasne u prdele vam to je. uvidime jaky budete hrdina az vas a vase rodice budou tahat po soudech.

lv
12. pro 2016

@taylorgangforever tady ti každý radí, a to to, co nechceš slyšet - sex pod 15 se nesmí a ty reaguješ přesně, jak se od 14letého čeká - urážlivě, pohrdavě, "nikdo mi nechce pomoct" a jo, takhle se chovej, to k věku patří. Rodinu si založ za 10let nejdřív.

luidisek
12. pro 2016

@taylorgangforever Tak pokud jsi tak strašně vyspělý, tak by bylo nejspíše vhodné si koupit ochranu 😉 Nějaká sexuální výchova na školách probíhá a snad vám říkali, že sexuální styk může vést k početí dítěte... A také, že sex je zde legální od 15 let

lv
12. pro 2016

Teď si to čtu znovu "udělat, že to nechci" = souložit, to jo, na to se cítíš velkej dost, ok, u pr.., tvoje věc, dělej si co chceš (sama jsem nezačínala o moc později), ale vědomosti, o tom, co tě čeká, o zodpovědnosti, o tom, jak by těhotenství ovlivnilo x lidí z vašich rodin, a případně narozené dítě to nemáš.

lv
12. pro 2016

Jo a slečna může mít jen nepravidelně měsíčky, pokud je nemá roky, klidně i půl roku bez, pak jo.. atd.

taylorgangforever
autor
12. pro 2016

Dobre dobre a co kdyz holka nema mesicky treba tyden a mnela je mit to zname ze je tehotna ja se v tim nevyznam

luidisek
12. pro 2016

@taylorgangforever Tak by si měla udělat těhotenský test a bude jasno. Stačí zajít do lékárny...

megynka13
12. pro 2016

@taylorgangforever Myslíš, že tohle tady někdo takhle na dálku pozná? V jejím věku to nemusí být těhotenství. Ale samozřejmě může. Takže kup test a udělejte si test. Nebo ještě lépe - ať si dojde k doktorovi.

blecha94
12. pro 2016

@taylorgangforever Kupte si v lékárně těhotenskej test, ale pozor! čůrat na něj musí ona, nepomotejete to. :DDD

vineta
12. pro 2016

@evson_rachanda Zplnoletnit se (soudem, sňatkem) samozřejmě může i osoba mužského pohlaví

evson_rachanda
12. pro 2016

@vineta Jo, jistě že to platí obousměrně. Ale druhý z páru musí být plnoletý.

blecha94
12. pro 2016

@evson_rachanda Tak, tak, jeden musí být plnoletý a druhému musí být minimálně 16 let.

astyna
12. pro 2016

Od té doby, kdy už nevychází Bravíčko, nevycházím z údivu 😀

vineta
12. pro 2016

@blecha94 Tedy nevím, nechci se hádat, ale žádné takové omezení jsem nenašla -- ale nehledala jsem tedy judikaturu. Ale to už trochu odbíháme od tématu.

aiva01
12. pro 2016

@taylorgangforever deti,deti, vy jste tragedi. Chudaci Vasi rodice. Doufam jen, ze deti nebudou mit deti...

magdalenax
12. pro 2016

@taylorgangforever vrať se ke stavebnicím

blecha94
12. pro 2016

@vineta Dle § 37/1 nového občanského zákoníku navrhne-li nezletilý (který není plně svéprávný), aby mu soud přiznal svéprávnost, soud návrhu vyhoví, pokud:
a/ nezletilý dosáhl věku 16 let,

Ale je pravdou, že soud ve zcela výjimečných případech může zplnoletnit i dítě mladší, nicméně dvě základní podmínky jsou 16 let + souhlas zákoného zástupce a jinak tomu je pouze v nějakých extrémech, což nevím, jestli zrovna těhotenství je.

taylorgangforever
autor
12. pro 2016
handous
12. pro 2016

@tulikiss taky si myslím, že už zbouchla je a mladej teď neví co s tím.

luidisek
12. pro 2016

A pak že sexuální výchova na základních školách je k ničemu... Začala bych hned v 6. třídě a to pohlavními chorobami i s obrázky. Vyděsit se musí! 😀

pouzarovaj
12. pro 2016

@taylorgangforever omlouvám se, ale nebyla jsem tu. Takže, co se bude dít - ve chvíli, kdy někdo zjistí, že měla osoba mladší 15ti let pohlavní styk (a je jedno jestli kluk, holka), má ohlašovací povinnost - musí nahlásit na PČR zneužití. Řeší se to jako zneužití, byť byl styk u osob mladších 15ti let a bude to odloženo pro věk - výslechy zúčastněných stran na PČR, s přítomností opatrovníka (sociálka) nebo zákonného zástupce (rodič), gynekologikcá vyšetření. Vždy jsou o tom informování tyto strany (rodič pokud zúčastněné straně je pod 18 let) a sociálka (v tomto případě, je-li klient mladší 15ti let). Důsledky mohou být dle legislativy různé pro oba "účastníky" pohlavního styku - soudní dohled či jiné výchovné opatření (mezi něž patří i pobyt v diagnostickém ústavu či dětském domově se školou - "pasťák" - k tomu se však přistupuje ve chvíli, kdy má dotyčný již nějaké další problémy - záškoláctví, trestnou činnost (krádeže), výchovné problémy, zneužívání návykových látek atd.). V případě, kdy by přítelkyně těhotná byla, nevyhnete se mašinérii s výslechy apod., nicméně co bude dál, záleží opět na řadě faktorů Není pravda, že musí jít ona nebo Vy do výchovného ústavu (btw. pro děti do ukončení povinné školní docházky žádný výchovný ústav neexistuje - je to dětský domov se školou nebo dětský diagnostický ústav).

vineta
12. pro 2016

@blecha94 a ustanovení paragrafu 672 odst. 2 OZ- soud může ve výjimečných případech povolit nezletilému (staršímu 16 let) sňatek, jsou-li pro to důležité důvody. Tj. mohou být (alespoň takhle rychlovýkladem) nezletilí oba, ale obecně se k tomu bude přistupovat naprosto výjimečně- jen mě překvapilo to tvrzení, že jeden musí být 18+, protože jsem o tom nikdy neslyšela a nenapadá mě důvod (zákonný), proč by to tak mělo být.

Jistý je, že tady to stejně nepřipadá v úvahu 😉

evson_rachanda
12. pro 2016

@pouzarovaj To je blbost. :D Prej výchovný ústav neexistuje. Ten pro matky s dětmi je konkrétně v Černovicích ;)

Dětský domov se školou je pro děti které by jinak byly v dětském domově ale mají lehčí poruchy chování pro které není vhodný dětský domov (takže děti které byly rodičům odebrány, případně rodiče nemají zájem)
Výchovný ústav je pro děti se závažnou poruchou chování a jsou starší 15 let. Mladší tam prostě nejsou.
Diagnostický ústav je mezičlánek, neboli dítě je tam podrobeno vyšetření a je rozhodnuto kam půjde dál, každé dítě je tam omezeně dlouhou dobu a pak dle výsledků jde buď - domů pokud je to možné, do dětského domova pokud se neprokázala porucha chování, do domova se školou nebo výchovného ústavu.

Pracovala jsem v diagnosťáku jako vychovatelka a zároveň si tam plnila vysokoškolskou praxi v oboru etoped, takže povědomí máš trošku větší než ty ;)

Pak jsou tady ještě střediska výchovné péče ale to je povětšinou dobrovolné že se to dítě samo zapojí a dochází tam.

pouzarovaj
Odpověď byla odstraněná
pouzarovaj
Odpověď byla odstraněná
evson_rachanda
12. pro 2016

Trochu jednodušeji. Jsou dva druhy dětí/mladistvých.

Jedni mají ÚSTAVNÍ VÝCHOVU. To jsou děti co je rodiče nechtějí, nebo nejsou způsobilí je vychovávat. Případně bylo dítě týráno atd. Tyto ději jsou povětšinou v dětských domovech, v případech že má dítě problém s chováním jde do domova se školou

Druzí mají OCHRANNOU VÝCHOVU. To jsou delikventi, zloději, vrazi, ti co někoho napadli, provedli loupežné přepadení, zneužití a tak dále. Prostě ti co by šli sedět pokud by nebyli děti. A ti jsou v případech dětí mladších 15 let v domově se školou, v případě že mají 15+ jsou ve výchovném ústavu.

A ano, mluvím o těch 15 letech v tom smyslu že je to věk ukončení základní školy. A to i v případě ročního odkladu, propadnou může dvakrát ale zároveň pak nemusí dělat poslední ročník. Takže teoreticky do 16 let.

Strana
z3