icon

Vystěhování z nájmu pro neplacení

matla8
22. zář 2016

Zdravím ;)
Tchýně pronajala svůj byt jedné paní. Paní z pěti nájmů zaplatila dva. Ve smlouvě má, že pokud nezaplatí tři nájmy, musí se vystěhovat. Tak jí tchýně poslala dopis, kde píše (podle nějakého vzoru), že kvůli neplacení nájmů a porušení smlouvy tedy, se musí do měsíce vystěhovat (mají to tak ve smlouvě). Teď je to ve fázi, kdy byl dopis odeslán....ALE...tchýně neví, jak to bude dál. Pokud se paní vystěhuje je vše vyřízené. Ale co když se paní nebude chtít vystěhovat (neustále prý slibuje, že to zaplatí atd, ale tchýně ji tam už nechce). Jak se postupuje? Bude muset podat někam trestní oznámení? Kam? Jak? Nějaký vzor na netu? Budou muset pak při tom vystěhovávání být přítomni policajti? Jak tohle prostě potom pokračuje, když se paní nebude chtít vystěhovat nebo se nevystěhuje do toho měsíce. Prosím poraďte.
Další věc, tchýně napsala plyn a elektriku právě na tuto paní, aby se vyhnula tomu, že to bude platit za ní, pokud by to ta paní neplatila. Teď se děsí toho, že to paní nehradila. Můžou tchýni plyn a elektriku odstřihnout pro neplacení i když je to psaný na tu paní? Jak se postupuje tady? Moc děkuju. Spíš hoří odpověď na tu první otázku, ale tohle by nás taky zajímalo. Nemáme s tím zkušenosti. Děkuju

Strana
z2
magdalenax
27. zář 2016

@matla8 No, uvidíš, snad to dopadne dobře, - tedy alespoň s tím vystěhováním, ale věř, že soudy by nedělaly nic jiného...., i když se na soud budete muset stejně asi obrátit, protože se obávám, že peníze dlužit bude. Paní bych však předem upozornila, že nemá šanci soud vyhrát, takže se jí to všechno velice prodraží (kolek na podání žaloby, soudní poplatky, úroky z prodlení a popř. palmáre advokátovi) a toho může být ušetřena.
Jednat bych začala ovšem co nejrychleji, a to i z důvodu toho, že pokud by vznikl dluh na nájemném i z Vaší strany, tak pak záleží ujednání společenství a mohli byste se ocitnout u soudu i vy, jako vlastníci bytu

pezr
17. pro 2017

Dobrý den chci se zeptat mam nájemníky který bydlí v mým baráku neplatí nájemné plus El. Vypadá že je na černý odběr jezdím na kamionu takže jsem přijel po 4 měsíci a samozřejmě nezaplacene vymlouvaly se že tam daly do oprav 120.000 ale faktury jsem neviděl... Já udělál to že jsem jim zaslal výpověď na 30dni ať vypadnou přemýšlím co se bude dít dal jsem stoho Teda v šoku že tam mám takový lidi díky za odpověď 😔

matla8
autor
20. pro 2017

@pezr no já si myslím že taky záleží na tom jak máte nastavenou smlouvu...já tomu moc nerozumim...tchyně se bude soudit...dostala je nakonec odtamtud ale nezaplatili co meli tak snad jdou k soudu ale ted o tom moc nevím....asi bych se poradila s nějakým právníkem...určíte někde v okolí nějaký bude

magdalenax
20. pro 2017

@pezr No, tak si myslím, žes nenechal energie přepsat na nájemníky, což se běžně dělá, protože by dluh šel "za nimi"

Strana
z2