icon

VZP - příspěvky 2021

bebekeksy
24. únor 2021

Dobry den,

Chcela by som sa ujistit, ze tieto produkty mi preplati pojistovna vid foto + k tomu odsavacku do hodnoty 3000 kc. Mozem dat doklady o zaplaceni aj z dvoch lekarni?

Chcela by som este poprosit o typy, co spada pod prispevok pro novorozence na nákup dětských potřeb nebo pomůcek v lékárně?

Dekuji za odpovedi 🙂

leniczka23
•
24. únor 2021

Nebylo by lepší napsat na pojistovnu? A budeš mít jasno.

mmm88
•
24. únor 2021

@bebekeksy Můžeš. Včera jsem tam byla. Dávala jsem dva doklady, jeden screening a jednu zubní hygienu a ještě mohu doložit jednu fakturu, když jsem vybrala jen 2500 😉

hezz17
•
24. únor 2021

@bebekeksy ja teda odpovim malinko bokem... odsavacku bych rozhodne nekupovala predem. Pokud se teda nechystás po sestinedeli vracer do prace a odsavat tam. Da se koupit kdykoli, kdyz je potreba, kupovat ji preventivne je nesmysl

vikinkav
•
24. únor 2021

Ja bych nekupovala nic krome tech prsnich vlozek 😄

handulkak
•
24. únor 2021

@vikinkav mě prsní vlozky neprošli na pojišťovnu

handulkak
•
24. únor 2021

@vikinkav i když teď koukam, ze tam jsou. Tak to nechápu. 😁
Koupila jsem ty nejlepší. Dvě baleni za 600 a řekla mi ze ne. Prošlo mi z celého nákupu jen formovace

vikinkav
•
24. únor 2021

@handulkak oni tento rok rozsirovali ty polozky, ktere proplaceji

handulkak
•
24. únor 2021

@vikinkav tak možná proto. 😁

amazonkajanik
•
24. únor 2021

Se s dovolením připíchnu, proplácí vzp bezkontaktní teploměr? Vím že zpmv to měla, ale letos jsme přecházeli pod vzp a teploměr pořídili až teď a na jejich stránkách jsem to nedohledala

hezz17
•
24. únor 2021

@amazonkajanik no pokud jsi rodila ted nekdy, respektivedo 12mesicu od porodu, tak by mozma prosel. Ale na starsi ditw ne

amazonkajanik
•
24. únor 2021

@hezz17 no já myslela, že bych to dala na syna,na sebe vím, že to už propadlo

hezz17
•
24. únor 2021

@amazonkajanik co jsem koukala naposled, tak deti tam nic takoveho nemaji, sport, celiakie, ockovani...

amazonkajanik
•
24. únor 2021

@hezz17 no právě. Uvidím, zkusím dojít na pobočku a zeptám se

priefi
•
24. únor 2021

@hezz17 tak manuální odsávačka přijde vhod vždy. Já ji u staršího neměla, když jsem jí akutně týden po porodu potřebovala a nakonec z toho drsný zánět, pak už hned jako první pomoc jsem ji měla po ruce. U mladšího syna jsem byla fakt vděčná za to, že ji mám hned doma a nemusím nic řešit.

veru181
•
24. únor 2021

@bebekeksy Dávala jsem asi 13 účtenek a v pohodě 😀

veru181
•
24. únor 2021

@amazonkajanik Jestli myslíš na těch 500 Kč po narození, tak to na teploměr využít nelze.

hezz17
•
24. únor 2021

Ja teda jeste kdyz jswm mela objwdnavku z netu, tak jim nestacila fakrura, ale potvrzeni o provedeni platby a na tom potvrzeni muselo byt videt jmeno majitele uctu-me. Jako voser hroznej. Ale treba jsem jen narazila na nejakou pipku.

87pavlina
•
Autor odpověď smazal
•
87pavlina
•
24. únor 2021

Určitě lze dát víc dokladů. Pokud jsou do pomůcky pro kojení, tak to VZP proplatí.
Ohledně těch 500 Kč na nákup pomůcek pro mimčo: Na pojišťovně mi řekli, že na dokladu musí být uvedeno - dětský (třeba krém), baby. Ale když jsem tam byla podat žádost (v červenci 2020) o proplacení, tak mi nakonec proplatili i to, kde nebylo uvedeno "dětský". Stejně si tam musíš nejdřív dojít nebo zavolat (já tam volala a stačilo to), aby ti poslali poukaz na těch 500 Kč, tak se jich pro jistotu můžeš ještě zeptat 😉 Mně proplatili dětský čaj, zubní kartáčky, zubní pastu, gel na růst zoubků, dětský krém na obličej, dětská manikúra, dětský teploměr. Neproplatí léky.

bebekeksy
autor
•
8. bře 2021

Moc dakujem za odpovede a hlavne realne skusenosti. Na pojistovnu se ozvu, len se musime dat trosku dohromady… dcerka prinesla ze skolky covid 🙁