icon

Zjistí na STK neplatnost technického průkazu?

zdravuska1989
1. črc 2022

Zdravím ,
neví náhodou někdo ,zda je na STK šance že zjistí neplatnost technicaku?

Díky 🙏

werik153
1. črc 2022

@zdravuska1989 STK je zkrátka pro stanici technické kontroly, takže ano, určitě to tam zjistí. Protože tam přeci musí dát razítko a tudíž uvidí předchozí.

zdravuska1989
autor
1. črc 2022

@werik153 nemám řidičák ,takže vůbec nevím jak to funguje 🙈😁
mě jde o to že s tím původním (kde je tedy ta historie jak píšete ) tam někdy někdo snad pojede ,ale mezitím byl původní nahlášen jako ztracený ,tudíž by už měl být neplatný ,což jen tak od pohledu zjistit nemůžou ?
Myslela jsem, že třeba jestli nezadavaji někde do PC číslo TP ,kde jim to ukáže že je neplatný 🤷🏻‍♀️

klokanka31
1. črc 2022

@zdravuska1989 Ano zjistí

tasimia
1. črc 2022

@zdravuska1989 jasně, že zjistí.

amazonkajanik
1. črc 2022

@zdravuska1989 jestli jde o malý, tak ten udělají na počkání po předložení velkého. Velký se vozí na technickou, malý ne, ten je pro policii. Pokud je velký nahlášen jako ztracený, měl by být nahrazen duplikátem a ten nalezený originál se má odevzdat na úřad...

ekou
1. črc 2022

@zdravuska1989 ono se to da zjistit i pres VIN automobilu na https://www.kontrolatachometru.cz/ zda je platne STK. Kdyz se ztrati technicak, tak je potreba zazadat o novy 🙂

amazonkajanik
1. črc 2022

@ekou platnost STK je vyraženo na známce u zadní SPZ. Jinak mě zarazilo to, ohledně platnosti techničáku. Ten pokud vím, nemá platnost, nýbrž velký se mění v případě, že na záznamy už není místo...

klokanka31
1. črc 2022

@amazonkajanik Jestli zakladatelka neměla na mysli že skončila platnost technický?

amazonkajanik
1. črc 2022

@klokanka31 což to je možné, ale i tak to zjistí a uvidí to kdokoliv, kdo projde okolo auta a bude všímavý

ekou
1. črc 2022

@amazonkajanik stk je i jeste na nalepce (ale jde to zkontrolovat i on-line). Ted jsem resila automobily po zemrelem tatinkovi a co vim, tak TP nema casove omezeni. Dle me autor dotaz myslel STK 🙂.

zdravuska1989
autor
1. črc 2022

@klokanka31 měla jsem na mysli ,když je vystaveny nový techničák ,tedy duplikát , ale s tím původním (tedy teď již neplatným) někdo přijde na STK,zda zjistí že je již neplatný 👀

klokanka31
1. črc 2022

@zdravuska1989 Proč by s tím starým (ztraceným) měl někdo chodit na STK? K tomu by potřeboval i to auto ne? Já jsem asi blbá ale moc nechápu 🤨

amazonkajanik
1. črc 2022

@zdravuska1989 jak padlo v mém prvním komentáři, originál se má vrátit v případě, že se nalezl a je dávno vystavený duplikát. STK to nezjistí v případě, že kontrola navazuje nová na duplikát, nikoliv na stary, jakože by to vypadalo, že kontrola nebyla, ale na známce ano. Ovšem nechápu, proč by někdo měl jezdit s originálem, když máte duplikát?! To tam máte majetkové nesrovnalosti?

klokanka31
1. črc 2022

@amazonkajanik Taky se ti to zdá divný?

amazonkajanik
1. črc 2022

@zdravuska1989 hele, už logika věci, vezmu li v potaz doklady, na kterých je platnost, ovšem nikoliv propadlá, např pas, který bývá na 10 let. Nahlásila se ztráta, mám nový. Najdu starý, který že zákona bych měla odevzdat na místě příslušném. Pojedu na dovolenou s novým,nebo starým?!

amazonkajanik
1. črc 2022

@klokanka31 měla jsem to u motorky. Dali mi originál i duplikát. Když jsem jim řekla, že to měli jít oznámit na magistrát, tak čuměli jak péro z gauče. Pokud v duplikátu není ještě záznam o STK,nebo o přepisu na nového majitele, tak duplikát skartují. Pokud už v něm záznam je, skartuje se originál. U auta mám druhý originál, jelikož první měl kolonky plné ( max 4 majitelé, já jsem asi pátý, nepočítám autoprodejny)

zdravuska1989
autor
1. črc 2022

@amazonkajanik přesně tak ,majetkové nesrovnalosti 🙈

lenerka1
2. črc 2022

@zdravuska1989 Jsem mimo už 6 let, tak možná se to změnilo, ale k technické prohlídce je třeba předložit velký i malý technický průkaz, do systému se zadává i číslo velkého techničáku, ale pokud s duplikátem ještě neproběhla žádná kontrola na STK, neměla operátorka šanci zjistit, že byl nějaký duplikát vystaven. Ale za těch 6 let se systém mohl změnit a mohlo být přidáno propojení s dopravními inspektoráty a už to klidně může na tyhle věci upozorňovat.