Změna příjmení pro sebe a dítě. Co si o tom myslíte?
Co jsi o tom myslite? Ja mam syna příjmení ma po me(v rod. Liste neni otec) pak dceru ta se jmenuje po otci. Deti jsou male 3,5let.tak bych sebe a syna prejmenovala po me dcery at se jmenujeme stejne.
@klokanka31 jednodussi by to nebylo, protoze pokud dcera ma otce v rodnem liste, musel by on souhlasit s prejmenovanim.
@matteoo nemel by s tim byt problem, ale je mozne ze na matrice narazis na nekoho kdo to bude moc resit. Musi se uvest duvod. To ze chcete byt jako jedna rodina by melo stacit.
@klokanka31 no právě on to nechce, nedovoli. A me to trapi. Proto to chci udělat opačné, at jsme jedna rodina. Ja a deti stejne příjmení
@matteoo Tak to bude nejlepší, přece jen je lepší když se všichni jmenují stejně 🙂
@tulikiss děkuji vy jste to pochopila.. On to nechce. Ale ja chci at deti maji stejne. Jen sem chtela se zeptat. To se budeme jmenovat stejne ja a deti +byvaly pritel otec male.. Prece nic nehrozi... Bo někdo mi rika a proc to chces udelat. Vzdyt jsi to muzes zkomplikovat? A jako cim? Manzele se tak nestanem, a maly neni jeho. A tim ze se prejmenuji se jeho otec nestane?. Ex nemame moc dobre vztahy.. A malou jsi bude brat asi kazdy tyden :(. Prostě on me nezajima ale kvuli detem bych to chtela. Ja uz další deti mít nebudu, a vdavat se tez nebudu.... Je mi 40
@klokanka31 ale je to moje vec ne jemu o tom rikat nemusim, ne? Ho se to netyka..
@matteoo Si myslím že jemu do toho nic být nemusí. Hlavně aby sis to uhájila na matrice, člověk neví na koho tam narazí...
@matteoo je to jenom jmeno z toho zadny prava ani komplikace nevzniknout. on to ani nemusi vedet. a naprosto chapu tvoje pohnutky k tomu.
spoluzacka takhle mela doma 4 prijmeni(byly 3 sourozenci a kazdy jmeno po otci), takze kdyz volala jeji maminka... dobry den Novakova chtela bych omluvit Svobodovou, Novou a Stastneho.
Ty chces malého přejmenovat po cizím chlapovi? evidentne to není žáden skvělouš, když spolu nevycházíte. Aby ti to jednou syn nevycetl.
A tobě nebude vadit, že budeš mít příjmení stejně jako tvůj EX? Co když si jednou najdeš chlapa, vezmete se, a ty se budeš jmenovat stejně jako on. Co pak děti? Zase je budeš chtít přejmenovat?
@matteoo a proc to nedovili?Stejne se dcera casem vda a prijmeni zmeni.
@zelenaesmolda bo chlapi jsou divni.. S nim neni rec. On s nami nebyl ani jak jsem sla rodit. Sli jsme na matriku a pani se nas pta jake příjmení bude nosit vase dite. Ja jsi myslela ze moje bo stejne s nami zit nikdy nebude.. A on s přísným vyrazem pani odpovi.. "po me". Pak kdyz jsem to s nim probrala rika pokud mam byt v RL a platit Al tak se bude jmenovat po me. No a ted ma mala 3 pujdd do školky a ja to tak nechci at jsme kazdy jinak.. No tak ja nevim.. :(
@matteoo tohle jste si meli ujasnit davno pred matrikou.Ja bych jo s timhle vydiranim poslala do prdele a urceni otcivstvi a aliky bych udelala pres soud.
Budete-li mít čas, koukněte se na toto téma pod heslem Numerologie (nomenologie). Nevím, jak dalece na tyto výpočty věříte, ale pokud by dítě bylo zdravé, v pořádku, asi bych mu příjmení raději neměnila. Samozřejmě, spíše nepříjemné to bude ve škole pro sourozence, i pro jejich chápání, proč se každý jmenuje jinak, ale dnes je to již běžné. Kdysi se numerologie neřešila, dnes jsou jiné možnosti. Kdyby toto ovlivnění neexistovalo, ???, tak bych jim tam příjmení sjednotila. Ale co když na tom něco je..!
Teď je malému pět. Az bude starší a rozum pobere, může mu to začít vadit, že má příjmení po nějakém blbovi!
@drakenn Prosím, nedoporučuji, abyste svému dítěti říkaly, že jeho otec byl blb. Může to u něj vyvolat pocit méněcennosti. Může to narušit jeho psychiku. Např. můžete uvést, že jste si nerozuměli ... A velké dítě už si vlastní názor na základě zkušenosti udělá samo.
@matteoo Měla sis dupnout a dát dceru po sobě. Moc nechápu ženy co si je chlap nechce vzít, nebo s nimi ani nechce být, a dítě pojmenujou po něm. Moje nyní už příbuzná to udělala mazaně. Když otěhotněla, tak můj bratranec byl takové volnější povahy, vázat se nemínil, a že se dítě bude jmenovat po něm. Tak ona mu řekla že takhle teda ne, že buď se teda vezmou, a budou mít všichni stejné příjmení, nebo se nevezmou a jméno bude po ní. No vzali se, a jak rychle 😄
@klokanka31 to neni mazane,to je selsky rozum 🙂
@klokanka31 ano mela, ted uz to vim.. :(
@zelenaesmolda tak to by neslo u nej. On mel k tomu odpor. Je z rozvedene rodiny.. Ten se nikdy neozeni..
Neměla jsi mu ustupovat. Žít s tebou nechtěl, natož si tě vzít. Dítě mělo mít automaticky jméno po tobě.
@matteoo aha tak proto sam dite privede do neuplne rodiny,to dava smysl no.
@zelenaesmolda tak to nebylo.. On deti nikdy nechtel.. Asi prave proto.. Kdyz se stalo ze jsem v tom.. Chtěl at to dam pryc.. No co uz to je minulost tu změnit nemůžu.. Uvidim s cim bude souhlasit a jak malou vidat.. A pak poresim příjmení..

@matteoo Nebylo by jednodužší přejmenovat dceru?