Změna příjmení u dětí. Když soud v Neměcku povolí, jaký je postup v ČR?
Ahojte maminky
Ziju v nemecku , mam dva syny a ted se tu budu rozvadet. Chtela bych navrhnout soudy ci mi povoli zmenu mych deti na me rodne prijmeni.Jeden soud o deti uz jsme meli a ten jsem vyhrala ja.
S ex manzelem jsme oba cesi ale ze zijem v DE musime rozvod delat tu. Deti maji ceske rodne listy vse mam vyrizeny v praze, takze nevim co a jak . Tak se Vas ptam kdyz mi to soud tu povoli , jaky je postup v cr ? Je to slozite papirovani? Nema s tim nektera zkusenostu ? Predem dekuji
Ex manžel by se změnou musel souhlasit. Pok6d nesouhlasí nikdo ti změnu nedovolí.
@j.a.n.i. @zizlikova1987 Pokud správně chápu a bude rozhodovat německý soud, a tudíž pak bude mít v ruce rozsudek německého soudu, kde to bude výslovně uvedeno, nevidím důvod, proč by měla česká matrika po předložení ověřeného překladu rozsudku dělat problémy?
Ale nijak jsem to tedy nezkoumala, jen mi přijde logické v takovém případě změnu propsat.
@vineta dekuji ze jste me jedina pochopila na co se ptam .. Vsichni mi pisou ze nepovodli ale na to jsem se neptala.
Snad mi to povoli mam plno duvodu a snad jeden ten nejdulezitejsi snad bude stacit ze se nezajima o deti a jako nejvetsi sranda ze bydli kousek ode me .. No uvidim snad mi ti soud povoli.
@salinecka v jinem pripade, nez tohle, ale mam zkusenosti s matrikou a musim rict, ze je to kus od kusu, opravdu. Co u jedne urednice je problem a nejde, u jine jiny tyden uplne bez problemu... jak je to trosku neco jineho, nez resi kazdy den, tak je to opravdu individualni. Takze zavolejte na svou matriku, abyste si je "ocihla". Kdyztak zkusit pak jinou matriku, treba v bydlisti babicky, atd. drzim palce
@salinecka Já vás tak pochopila. a jak píšu, i v Německu pokud to neodsouhlasí otec nemusí to soud povolit. Ale tak může, protože těžko říct zda to budou pádné důvody.
Poté můžete určitě žádat o změnu u nás, a jak už je výše bude to chtít oficiální překlad rozsudku. A snad by to nemusel být problém, pokud nenarazíte na příliš snaživou, nebo možná nesnaživou úřednici.

@salinecka Velmi pravdepodobne nepovoli, nemas zadny zasadni duvod proc by mel.