icon

Jak se připravit na druhé dítě?

krulinda
5. bře 2015

Ahojte děvčata jsem tu nově zaregistrovana a jedina otazka co se mi honí v hlavě je ..Takže mám doma 18ti měsíční holčičku a ted jsem v 5měsíci. máte to některá taky tak že když ste otěhotněli byly ste plné síly a a když už se tak rychle blíží zase porod a chystaní do porodnice chystaní oblečku a postylky přepadl vás taky takový strach že to nezvladnete??dceruška je hodna a hodně chápavá ale někdy je to pěkně dutá hlavička a nic sni nehne.vým že to zvlanu ale posledni dobou na to nějak moc myslím.navíc ted mě trápi strašné paleni žahy hodně mě boli zada u male sem to tak nepoznala a ted bohužel tak nějak trpím.měla ste to některá tak??děkuji.nevim jak to tu chodí na teto stránce ale děkuji za odpovědi

caboonek
•
5. bře 2015

Je tady fajn skupinka děti narozené brzy po sobě.

olgas
•
5. bře 2015

Ahoj, najdeš tady spoustu diskuzí typu jaký je nejlepší věkový rozdíl mezi sourozenci a tak, já mám děti od sebe 3,5 roku, což je víc než budeš mít ty. Ale nepochybuji o tom, že to zvládneš, zvládly to i jiné mámy, tak proč by jsi neměla. Já si myslím, že každý věkový rozdíl mezi sourozenci má nějaké + nebo -, a věkový rozdíl 2 roky co budeš mít ty si myslím, že je hodně častý. Najdete si svůj režim podle svých potřeb a bude to všechno o.k. co se týče pálení žáhy, tak je to celkem častý jev /měla jsem to v prvním těhu/, bolení zad k tomu patří taky, takže si myslím, že se nemáš čím znepokojovat., všechno zvládneš!!!

krixi
•
6. bře 2015

ahoj, já mám doma taky 18 měsíčního kluka a teď čekáme za 7 týdnů druhého... babičky i celá rodina cca 100 km od nás, manžel někdy musí na služební cesty... rozhodně to zvládnu, protože musím a ty určitě taky 😉 Tak si užij poslední měsíce klidu :D

granda
•
6. bře 2015

ahojky,, mam holky presně na týden na dva roky od sebe.. do vánoc to byl fičák.. zvládnout kojení, vánoce, ale tedka je pohoda a klídek.... dáváme i výlety vlakem a busem... prostě si to užívám a těším se, že je budu mít 4 roky jen pro sebe a obě.. a užiju si je nejvíc jak to půjde.... dáš to,,, ale manžel musí pomoc aspoň prví dva měsíce, než přejde 6 neděl a budeš kojit a nebo um a zajedeš si svůj rytmus..... sama toho zvládnu hodně. uvařit, uklidit, výlet... ale když je doma muž, tak mi tělo zleniví ale taky to má své plus a mínus....

miruskapivonka
•
23. bře 2015

Ahojky, plně tě chápu, také mě takové myšlenky napadaly, jak to budu zvládat, mám děti také 22 měsíců po sobě a neboj, zvládneš. Ze začátku bude mimčo jen spinkat, tak budeš mít dost času se přizpůsobit novému režimu;) ale bylo by fajn, kdyby ti někdo pomohl vařit atd., já mám štěstí, že mám maminku vedle v ulici a manžel má flexibilní práci, takže mám asi trochu jiný pohled než maminky, které nemají žádnou pomoc, ale hlavně se nenervuj a těhotenství si užívej. Držím palce, ať je to co nejvíc v pohodě a rychle se zaběhneš 🙂