icon

Kdy přidáváte do jídelníčku kojence vejce?

ivanky
19. led 2009

Hezký den!
Chtěla jsem se zeptat kdy přidat do jídelníčku kojence vejce?Jsme od narození na UM.

nadik
•
19. led 2009

ahojky myslíš asi žloutek.... ten od ukončeného 8 měsíce a my dle dr. dáváme 2x čtvrtku týdně.

kijonkova.k
•
19. led 2009

ivanky,dává se jedině žloutek a to 1xtýdně.Ze začátku můžeš půlku,pak celý 😉

kijonkova.k
•
19. led 2009

A už určitě dávej,já dávala hned,jak jsem najela na maso 🙂

ivanky
autor
•
19. led 2009

holky díky za rady.Já se jen divím že mě to Dr.ještě neřekla.

kijonkova.k
•
19. led 2009

ivanky,mně Dr.neřekla vůbec nic o příkrmech.Když jsme byly na půlroční,tak mi sestra řekla,že už teď můžeme všechno,jen nesolit 😝 😝 😝 Kdybych si nepřečetla stránky www.kojeni.net,tak bych věděla prd,jak mám malou kojit.Neřídím se tím doslova,ale je to dobrá osnova....ze mě se na mateřské stává básník...a nebo mi hrabe?
Zkus tam kouknout 🙂

davulinek
•
19. led 2009

Ahoj,tak ja byla ted s malym na pulrocni prohlidce a mudra mi rekla,ze zloutek cely 1x tydne,vic ne kvuli cholesterolu a bilek az od roka kvuli alergiim.

kijonkova.k
•
19. led 2009

Chyba...ne,že bych nevěděla,jak kojit,ale jak krmit 😅

ivanky
autor
•
19. led 2009

tak já ho už teda začnu dávat.A až půjdu s malou k dr.tak se ji zeptám proč mě to už neřekla.

matru
•
19. led 2009

nám o vejci taky u doktora neřekli a to jsou tam hodně pečliví, já s ním ještě nezačala, ale chystáme se 😉

minea
•
19. led 2009

Mně taky doktorka o vejci nic neřekla, to si snad matka umí nastudovat sama, když začíná s příkrmy, ne? 😕

ivanky
autor
•
19. led 2009

No tak zatím mi říkala co můžu dávat a co ne.Jasný tak promin Minea že jsem se zeptala.Tady jsou ale hodný holky a ty mě poraděj aniž bych to musela někde hledat.

minea
•
19. led 2009

Ivanky, nebuď dotčená, jen mi tvůj přístup připadá jako "sedej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě". Matka jsi ty, tak nečekej, až ti někdo dá pokyn. Tady si vytiskni manuál a každý večer do něj koukni, je to lepší než spoléhat na to, co ti poradí hodný holky 🙂. (Příkrmy nejsou jen o vejcích).
http://www.kojeni.net/prikrmy.php

ivanky
autor
•
19. led 2009

Já jsem si myslela ,že koník je od toho ,aby se tady maminky ptali co a jak.Aby si radili navzájem atd.Ted abych měla stach se na něco zeptat ,aby ze mě nekdo neuděl blbku.Nebo špatnou matku.Ale jinak v pohodě já jsem chtěla vědět fakt jen ty vejce. 😉

minea
•
19. led 2009

Neboj, tak to vyznít nemělo, mně se jen nezdálo fér dávat to za vinu doktorce...

ivanky
autor
•
19. led 2009

Tak já jsem to samozdřejmě taky nechtěla, aby to tak vyznělo.Já se řídím jejíma radama tak jsem se jí chtěla zeptat jestli už můžu.

matru
•
19. led 2009

Já to taky nedávala dr. za vinu, ale taky mi vždy vše řekli, co dát a o vejci se nemluvilo...jinak mám samozřejmě knihy i net, spíš mě zajímá, jak to dělají ostatní a tak....prostě si předávat zkušenosti, od toho koník je...takže mír 🙂

ivanky
autor
•
19. led 2009

Však jo v pohodě 🙂

zajajic
•
18. pro 2016

Ahoj, nevíte proč žloutek?? Proč ne bílek??

andryyysssek
•
18. pro 2016

@zajajic Ahoj,protože bilek obsahuje hodně bílkovin. Jenže dnes někteří doktoři řeknou až od roka,jiní do půl roku vyzkoušet všechno, postupně. Já dávala synovi celé vejce od půl roku ( příkrmy od 4m),a ani neblil,žádná reakce.Až v roce začal mít alergii na vejce(kromě v pečivu), ale trvala asi jen 14dní.Pak sama vymizela.

trolik
•
18. pro 2016

Ahoj tuhle etapu už máme za sebou,Přišlo mi ale zvláštní když jsme nějkdy kolem 5tého měsíce zaváděli příkrmy mrkvička,brambůrek....pak i přesnídávky ovocné a dotorka říkala ať mu tam dám namleté dětské piškoty nebo sušenky-znáte to?No a co je v dětských piškotech?CELÉ vejce.

zajajic
•
19. pro 2016

Mě to právě zajímá z toho důvodu že žloutek obsahuje hodně cholesterolu, tak mě to přišlo divné, když bílkoviny jsou pro tělo důležitější. A nevím co prospěšného může obsahovat. 😖