icon

Má užívání vitamínu D vliv na zarůstání fontanely?

zdenkaj92
22. bře 2016

Krásné deštivé odpoledne 🙂

Má užívání vitamínu D vliv na zarůstání fontanely?

cachenka
•
22. bře 2016

Ano, proto ho lekar predepisuje

zdenkaj92
autor
•
22. bře 2016

Bez toho nezaroste? Někde jsem totiž narazila na to, že ho někdo vůbec nedává

nonnni
•
22. bře 2016

@zdenkaj92 jisteze zaroste, proto se vitamin D nedava🙂 Dava se pro vyvoj kosti a ne zarustani fontanely🙂 Mmch, v nekterych zemich se nedava vubec a lide se vyvijeji uplne stejne, jako u nas. To by dite muselo dojit do stadia kurdeji, aby mu mekly kosti a neuzavirala se fontanela.

zdenkaj92
autor
•
22. bře 2016

@nonnni Děkuji. Takže když ho někdo nedává, tak to neznamená tragédii. Jen třeba zaroste pomaleji. (?)

veverun
•
22. bře 2016

@zdenkaj92 U nás se dává Déčko kvůli tomu, že nejsme dostatečně dlouho vystaveni slunci, obzvlášť kojenci, že jo. A nemusí se dávat jen Vigantol, co předepisuje doktor, některé děti ho špatně snášejí a maminky to řeší jinými produkty. Já třeba dávám dětem D i teď v jejich 6 a 2 letech, kvůli posilování imunity. Dávala jsem čisté D v oliv. oleji, ale to jim moc nejelo. Teď jsem přešla na něco jiného, ale nevím, zda to tady mohu zmínit, aby to nebyla reklama nebo propagace.

nonnni
•
22. bře 2016

@zdenkaj92 neroste pomaleji, to by fakt musel mit kruty nedostatek. Jak pise
@veverun tady se dava zejmena kvuli tomu, ze u nas neni extra slunecno 12 mesicu v roce. Daji se davat jine suplementy, pripadne hlidat detskou stravu, vitamin D je v potravinach.