icon

Nechat tříměsíční dítě s tatínkem na půl dne?

27. únor 2026

Ahoj holky.
Nechaly byste tak nalé mimi jen s taťkou zhruba na půl dne? Už jsme to tak jednou udělali, ale to byl malý víc v pohodě. Teď je hodně neklidný a neustále chce chovat. Mlíčko by měl odstříkané a tatínek je velmi kompetentní. Bojím se, abych mu tím nezpůsobila " trauma" že tu pro něj máma není 😒 Ale potřebuju fakt oddych 😭

kakba
27. únor 2026

Je to otec, stejne jako matka. Predstav si, ze moje obe deti byvaly s babickama a bylo jim uplne jedno kdo jim dava mliko. Ba naopak, se chovaly jinak nez semnou, lip. Takze nechapu tento dotaz. Hlavne by si mela myslet na sebe. Plati- spokojena matka, spokojene dite.

alice180
27. únor 2026

Je to žádoucí pro všechny zúčastněné.

anonym_cec30a
27. únor 2026

Ženě, která by něco takového řešila, bych doporučila terapii, protože jediné, co by to dítě mohlo traumatizovat, by byly její úzkosti. Otec má být od počátku se svým dítětem co nejvíce.

hennrietta
28. únor 2026

Dcera sice nebyla kojená, ale byla náročnější mimi. Moje mamka se o ni v jejích 3 měsících postarala na půl dne, kdy jsme potřebovali s manželem jet něco vyřídit.
Pokud je mimčo v klidu a zvládá to, tak bych s tím byla v pohodě. Mnohem horší je ta tvoje úzkost a nejistota. 🤔

drep
28. únor 2026

Já jsem kojila a odstříkala ani mililitr, takže by to technicky nešlo, ale jinak naprosto bez problémů. Dobře jsem si vybrala a zvládli by to spolu skvěle. Jsem obklopená kamarádkama, co vydělávaly víc než jejich partneři a obě začaly chodit pravidelně na půl dne do práce nejpozději v půl roce dětí.

jana_zofie
28. únor 2026

Pokud ti vezme lahvicku, proc ne. Co ja bych za to dala. Nez by mala pila z lahve, radsi az do vecera hladovela (odzkouseno bohuzel praxi, musela jsem na revizi. Rano jsem nakojila a... pak vecer. Ruzne lahvicky, ruzne konce. No proste ne. Potahla pry tak 2x. Predpokladam, ze kdyby mela hlady umrit, tak neco akceptuje, ale...

hana_mikes
28. únor 2026

Promiň, ale trauma bude mít spíš z tebe, pokud na sobě nezačneš pracovat.

izz76
28. únor 2026

Moje děti byly kojené, z lahve nebyly ochotné pít, takže 3 měsíční bez mě nemohly být půl dne. Maximálně 2-3h, manžel se uměl postarat,ale bohužel kojit fakt neuměl 😄

levandule_k
28. únor 2026

Pokud se o něj tatínek stará, tak mu to trauma nezpůsobí. Hlavně ty se musíš srovnat, že odcházíš na půl dne. Není důvod mít z toho špatné svědomí. Jako matka máš také právo na prostor pro sebe.