Polyká vzduch přes pěsticky v puse
Můj čtyř měsíční syn si začal strkat pesticky do pusy. Dudlík mu dáváme ale on ho hned vyplivne a rve si je tam zpátky. Poslední dobou ho trapi bolavé brisko a pořád prdí a teď jsme si všimli že přes ty pěsti v puse do sebe nasává vzduch. Nikde se o tom nic nepíše. Nevíme co s tím. Od té doby se to zhoršilo - krouti se, pláče. Jestli má někdo s tímto zkušenost prosím napiste
U nas to samy, od ty doby co zizla ruce trable s briskem, do ty doby byl klid. Prikrmy zavadime az pozdejc.
Mi pomaha ji supnout xkrat za den do satku nebo na brisko a nechat vykrkat, ale stejne zadna slava
@lendy01 ahojky mam stejny problem ze stejne starou holcickou a jeste trminky. Pediatr mi poradil, ze bublinky muzeme pomoci poklepavani bříška posunout, aby se vyprdela bez krouceni. A take mame od rehabilitacni micek, ktrym masiruji. Take to pomaha.
@verusa110 Ahoj, děkuji za typy, ale, ne, hladem to určitě nebylo, pije umele mlíčko, takže přesně vím kolik vypije a je to dost. Na ty křeče jsme měli nahřívány polštářek s třešňovými peckami, ale moc to nepomahalo. je 5 měsíců a začali jsme zeleninove příkrmy a s bříškem to má ted o dost lepší. Akorát ty ruky má v puse porad, i v noci ho slyším cucat si je, ale to budou možná zuby. Podle toho co tu čtu tak je to v jeho věku asi normální.
@lendy01 je to normalni,mala ma 6m a dela to taky uz takove dva mesice,mozna dyl.Nekdy ma v puse zaroven prsty i dudlik :D
@zelenaesmolda Jo to náš malý umí taky. Zvládá si tam rvat i obě svoje pesticky naraz až mám strach, že si tu pusinu roztrhne. A když ho někdo drží tak mu malej chytne ruku a zkouší si ji tam taky nacpat :D
@zelenaesmolda jo a ještě posledne jak byl na prebalovaku, tak než sem mu vyměnila plinku, tak si stihl do pusy nacpat jednu nohavicu od gati co jsem z něho sundala
@lendy01 klasika,vsechno co se mihne kolem pusy tam chce nacpat,naposled nam zuzlala polstar na sedacce :D
Po těch zeleninových příkrmech se to právě zlepšilo. Ale jak byl jen na umělým mliku, tak to byl děs. To nám doporučila doktorka, že mu bude líp a teď už je to vcelku v pohodě.
@zelenaesmolda espumisan davam, trochu pomaha. známá říkala, že by to mohla dělat pěna v mliku. ??
@lendy01 ja bych rekla, ze to jsou zuby. mala mi rve do pusy obe ruce zaraz a uz se nam dva zoubky vyklofaly. jsou ji tri mesice🙂 Prdi a krouti se taky zdarne, uplne slysitelne ten vzduch" hlta". kdyz ji ruce vyndam za chvilku je tam rve zpatky. u kluka to bylo to samy, ten teda rval az do 5 mesice, prdy, zuby...ve 4 mesicich, ale uz v porodnici mel dasen jak kdyz zub vyleze hned
Holky...Normálně se děsím, co nás s malou čeká...Zatím si sice užívám hodného miminka, ale...

Ahojky, myslim ze tim to nebude. Podle me se timto tolik vzduchu nenapolyka a hlavne to delaji vsechny mimca a nektera tim bolenim netrpi. Neni to prikrmy? UM?