icon

SOS, 13 měs. ocucal Paralen. Mám jet raději k doktorovi?

janinaklinku
9. čer 2020

Syn 13 měsíců někde vyhrabal platicko paralenu, netuším kde, léky máme v lékárně, ale o to tu teď nejde
Bylo v něm šest prášku a on mi přišel ukázat platicko a ve druhé ručičce měl jeden ocucany, hned jsem mu to sebrala, umyla pusinku, ruce, všechno, teď samozřejmě řve, takže nepoznám jestli mu něco je, mám jet raději k doktorovi?

neomenia
•
9. čer 2020

Ne, v klidu, i kdyby snedl cely jeden paralen, tak povolena denni davka pro dite je 60 mg na kilo a den. Kolik váží? Jestli alespoň 9 az 10 kg, tak je to úplně cajk.

janinaklinku
autor
•
9. čer 2020

Takhle to vypadá, já jsem úplně v pr.. má něco přes deset kilo, takže myslíš že je to dobrý?

neomenia
•
9. čer 2020

@janinaklinku úplně v klidu.

neomenia
•
9. čer 2020

@janinaklinku v tom případě může za jeden den až 600 mg paralenu ( paracetamolu). To odpovídá množství více než jedné celé tablety. Ale dávej si pro příště větší pozor, aby toho nesnedl vic nebo neco vice toxické!

balogis
•
9. čer 2020

Vůbec se neboj nic mu to neudělá.Bud v klidu z ničeho se neobviňuj ber to tak,že příště si léky lépe ohlídate..

janinaklinku
autor
•
9. čer 2020

Mockrát děkuju, prohledám celý byt jestli tu něco ještě není a raději to někam zamknu. Tohle už se nesmí nikdy opakovat.

zelenaesmolda
•
9. čer 2020

@neomenia spis bych se bala,ze se tim udusi

neomenia
•
9. čer 2020

@zelenaesmolda tak to je také riziko. Ja mela první na mysli toxické účinky

zelenaesmolda
•
9. čer 2020

@neomenia me prvni teda napadlo prave to uduseni 🙂

olsett
•
9. čer 2020

fuj, ale ze mu to chutnalo, vzdyt je to hořký. Určitě mu nic není, jak psaly holky výš.

iris92
•
9. čer 2020

Pro priste si ulozte cislo na Toxikologicke informacni stredisko 224919293. Pro takovehle pripady to mam ulozene, muzete tam volat i kdyz treba olizne nejakou kytku a vy nevite jestli mu to neublizi atd. 😉 hlavne at uz se to neopakuje, verim, ze vas to pekne vydesilo.

janinaklinku
autor
•
9. čer 2020

@iris92 děkuju, číslo si určitě uložím 🙂 a pro příště už budu mnohem opatrnější

janinaklinku
autor
•
9. čer 2020

On naštěstí teď má období, kdy všechno drží a olizuje,kdyby ho rozkousal nebo nedej bože spolkl. Kdyby se dusil tak bych koníka nezkoušela, na to by nebyl čas. Ale takhle jsem si řekla, že jsou tu hodní lidé a pohotové reakce, tak že mi někdo poradí dřív než budu volat sanitku.
Jinak to, že mu to chutnalo mě taky udivuje, mě stačí ho mít chvíli v puse než to zapiju a on si to v klidu pocucává. Fuj..

muhehehe
•
9. čer 2020

Sanitku 🙂) paralen se přece dává na teplotu i úplně malým miminům...

janinaklinku
autor
•
11. čer 2020

@muhehehe to je pravda, ale ne paralen 500

muhehehe
•
12. čer 2020

@janinaklinku ?? Však ho nespolkl

olsett
•
12. čer 2020

@muhehehe já nevím proč to řešíte, paní měla strach, tak se zeptala, netřeba dál rýpat

karoczde
•
16. čer 2020

@janinaklinku bud v klidu..detem se bezne podavaji léky s paracetamolem..treba kvuli teplotě🙂. Tusim, že ho smi od 3M. A pokud opravdu ocucal jen jeden,tak muzes byt v klidu 🙂)