icon

Syn chce jíst pouze v noci. Jak mám postupovat?

kajjinka
10. srp 2009

Milé maminky, prosím Vás o radu a pomoc.
Máme skoro 5 měsíčního chlapečka (13.8. mu bude 5m), váha ve 4m 7550g, délka 69cm. Od druhého měsíce věku byl přes noc 2x kojen, přes den dostával odstříkané mléko z láhve v intervalu zhruba 3h nebo podle jeho aktuální potřeby. Asi v 3.5 měsících přestal pravidelně jíst, někdy pil přes den normálně, někdy celý den odmítal. S p. doktorkou jsme to konzultovali a protože měl nalité dásně, shodly jsme se na růstu zubů. Ty opravdu ve 4m vylezly. Nicméně v současnosti zcela odmítá jídlo přes den, naopak v noci by jedl 3-4x. Začala jsem mu podávat zeleninový příkrm v době oběda, který mu vcelku chutná, ale odmítá se dopít mlékem. Pravidelně jí pouze po koupání cca v 19.30 a docela dobře usíná. Přes den se u láhve vzteká, zavírá pusinku, poplakává, řekla bych, že má evidentně hlad. ale odmítá moje mléko i umělé. Zatím přibýval normálně (vážen ve 4m).Vodu nebo čaj vypije bez problémů. Jak byste postupovali? Mám jej v noci vzbudit, aby si uvědomil, že je noc a poté ho nakrmit? Mohu již přidat další příkrm - kaši, nebo ovoce? zeleninu jíme teprve týden, docela úspěšně. Moc děkuji předem za Vaše zkušenosti či rady.
kája

andyalukasek2008
•
10. srp 2009

Ahojky, a v noci Ti spinká? Kamarádčin syn si takhle kvůli zoubkům otoči den s nocí, tudíž v noci řádil i jedl...

evinkaa
•
10. srp 2009

Ahoj Káji, začnu tím příkrmem. My přesně jako Ty asi týden baštíme zeleninku, zatím jsem zkoušela malé množství mrkve a brokolice v poledne a večer, ale ovoce a kaši přidáme až tak za měsíc, možná později. Mrkni na stránky www.kojeni.net, tam je to ohledně příkrmů celkem pěkně popsáno.
Jinak jsme s malou od 4 měsíce také na UM. V noci se mi však nebudí, přes den jí méně, než by měla, ale je spokojená, tak to neřeším. Navíc je malinká, v 5 měsících nemáme ani 6 kg. V Tvém případě mě napadla jen jedna věc, zkusilas změnit UM za nějaké jiné? Třeba maličkýmu nechutná to, co mu dáváš teď. 😉

andyalukasek2008
•
10. srp 2009

Jinak my to měli podbné s prvními příkrmy, malý v noci spal, ale papal více, jako by si potřeboval dohnat ty dávky mléka, co mu chyběly, páč měl příkrm 🙂, ale za chvíli se to srovnalo...

tytyta
•
10. srp 2009

Ahojky Kajjinko.Asi ti neporadím,ale my jsme začly papat kaši od ukončenýho 5. měsíce,protože se v noci často budila.Od tý doby kojim pouze 1x v noci.Přes den jíme normálně.A můžu se zeptat proč mu přes den dáváš odstříkané mlíčko z flašky? Proč ho normálně nenakojíš,když v noci stejně kojíš? Třeba chce u jídla cítit tebe,stejně jako v noci 😉

kajjinka
autor
•
10. srp 2009

ahoj holky, moc dekuji

andyalukasek: a jak segra odbourala ten otoceny rezim, u nas to asi bude totez, protoze maly ma hlad az tak v 15h odpoledne, jak jsem dneska zjistila, mozna zkusime v noci snizit a oddalit prvni davku mleka, asi bude vetsi rev, no uvidime...

tytyta: pres den malej id malicka kvuli kolikam spatne pil, navic je castecne 2x do tydne hlidan tatinkem

evinkaa: evi, on nechce ani moje mlicko, ani 2 druhy umeleho, takze tim to asi nebude, nicmene diky za podnet 🙂
s jirinkou z kojeni jsem to uz probrala, neporadila, ale mysli si, ze jde o otoceny rezim, doporucila, syna v noci probudit, kdyz chce jist a pak jsem se tam docetla o tom snizovani davek mlicka a oddalovani nocniho kojeni, tak to asi zkusime

andy80
•
10. srp 2009
jeudi
•
10. srp 2009

ahojky to vypada jako by mel obraceny rezim zkus misto vecer ho vykoupat rano

andyalukasek2008
•
10. srp 2009

kajjinka: čekala, až se to upraví samo, trvalo to cca 3 měs 😝 . Do toho měla staršího chlapečka, ten měl samozřejmě normálni den a noc, takže to byl pro ni náročný záhul ☹...
Myslím, že pak zkoušela také koupat ráno, ale jaký to mělo efekt to nevím.

kajjinka
autor
•
10. srp 2009

andy80 tohle téma je zejména o jídle, kdežto tamto o spaní, nicméně díky

kajjinka
autor
•
10. srp 2009

no s tím koupáním ráno mi to přijde, že by mu to ještě víc rozhodilo, koupeme +- pravidelně v 19h a malý to už pozná, těší se a zklidní se i když by byl přes den mrzutý, to je jediná jistota kterou v režimu má

germik
•
18. srp 2009

kajjinka: upravilo sa to u vás? spinkáte v noci? máme ten istý problém, malá mi cez den nechce papat,ked vypije 100ml mlieka 5x denne tak som rada, no v noci sa mi budí 5-6x..už máme 2 zuby,tak rozmýšlam,či to náhodou nebude dalšími zúbkami. Príkrmy zatial nedávame, doktorka mi vravela že až od ukončeného 6.mesiaca,i ked 2x denne prikrmujem Bebou..Nemali ste to zúbkami?

halahalo
•
19. srp 2009

tak to by me holky docela zajimalo zda takove petimesicni mimi,nebo od kolika mesicu vlastne ucit aby uz v noci nejedlo?ale zas vezmeme v uvahu i to ze to dite muze byt opravdu hladove,no jsou i pripady ze se chce jen ujistit ze je u nej mama a tzv.se ujistuje a pri te prilezitosti se napije 😀 zajimaly by me vase rady a nazory. 🙂

germik
•
19. srp 2009

čo som vyčítala, od pol roka by mimi malo prespat celú noc a nebudit sa na papu...haha, ale to je len teoria 🙄 Niektoré mimi prespia už od šestonedelia,niektoré sa budia ešte v roku a pol...

bera28
•
19. srp 2009

Kajjinka, u nás to bylo u kluka také tak. Zčista jasna začal odmítat lahev a pil pouze v noci nebo přes den, ale jen v polospánku. Nebyla tedy rozhodující denní doba, ale ten polospánek. V bdělém stavu hysterák.
To, co dostal lžičkou, to zbaštil nádherně. Takže jsem mu začala dávat vše jen husté - kaše, zeleninu, ovoce a jen ze lžičky a byl klid. Normálně mu začni dávat kaši i ovoce a je to. Já jsem na nějaká doporučení kdy co vůbec nekoukala a vyplatilo se to. A to mám extrémní nedonošence a zvládli to taky🙂)

halahalo
•
19. srp 2009

no jo ale jak to dite naucit aby spalo celou noc?mate nejaky recept?

miona
•
19. srp 2009

Halahalo, mimi teoreticky 😀 nepotřebuje jíst v noci od ukončeného 6. měsíce. Praxe bývá jiná 😀 , ale samozřejmě záleží na mimču..jsou to taky jen lidi 😎 Recept jsem našla na kojeni.net...zhruba je to takto: když se ti v noci vzbudí, nabídneš mu místo kojení třeba jen čaj nebo vodu nebo vůbec nic a pak musíš vydržet nedat i kdyby ti mělo zbořit barák. Samozřejmě jseš u něj..hladíš, uklidňuješ, držíš ho..dle libosti 😀 Nejdůležitější je ovšem důslednost a výdrž. Některé mimčo to pochopí rychleji, jiné vyvádí i několik dní.
Já osobně jsem to začala praktikovat až v 11 měsících, kdy mě přišlo, že je zase o něco "chytřejší" a snáze moji snahu o kvalitní spánek nás obou pochopí. K mému překvapení to pochopil celkem rychle a už třetí noc jsme se pohádkově vyspali. Nespí teď pokaždé celou noc, ale když se vzbudí, stačí opravdu jen vodička a spinká dál.
Tak hodně štěstí.

halahalo
•
19. srp 2009

miona a nestalo se ti,ze ti pak vyzadoval treba ctyrikrat za noc ten caj misto mleka?tim padem je jedno co podas...

miona
•
20. srp 2009

Halalo, nestalo 🙂