Tělesné tresty. Mají být? Od kolika let?
Zajímal by mne váš názor na tělesné tresty...mají vůbec být,od kolika let,kdo je může využít..výhradně rodiče??nebo i bližší příbuzní jako babičky???nebo i učitelé..???Jak to funguje u vás????
Karinko ty nečteš holky to plácnutí vyzní až v situaci kdy dítě nereaguje na domluvu a je mnoho příkladu kde domluva neučinkuje.A plácnutí není bití a pokud je tak nás mamika dle tebe týrala, a my jsem také tyratelé, ale jseš scestná až budeš v situaci kdy ti nepomůže ani zvíšení hlasu pochopíš, děti tožiž mají určitá období kdy nikoho a zani neposlechnou 😨
karinka - jo a jaká bude společnost, když si nechaji maminky kakat od dětiček na hlavičku a když jsou drzý, neslušný
atpod..... je ještě omlouvají ? 😖 😢 jej a promin asi nejsme dámě dost nobl 😀 😀
lenam - asi tam nejezdili auta, že tak si je nechala stát na ulici dokud je to nepřešlo 😀
@brumdinka ted si mi to vzala z pusy....zrovna jsem to chtěla napsat.já znám lidi kteří mají strašně drzé děti,nadělali plno zla v celé vesnici plno rozbrojů mezi lidma.....a oni krčí rameny,děti jsou samostatná individua proč bysme jim měli něco říkat...takhle bude vypadat svět podle kari...
jinak laskavě přesně jak píše brusinka přestante z nás a našich rodičů laskavě dělat tyrany 😠 😅
to plácnutí příde vždy až po tom co nic jiného nepomáhá ani domluva ani přemlouvání ----- prostě se ty hranice musí nastavit !
holky, zavidim vam...mate asi velice jednoduchy zivot s vasimi detmi, kdyz po nekolikatem domluveni musite pouzit fyzicky trest...nemluvim o tyrani (i kdyz se to tam muze zaradit jestli chcete), je zajimave ze porad pisete ze vystupy malych deti se jinak resit nedaji....musim vas zklamat- daji...opravdu se da vsechno delat jinak, ale to vy nikdy nepochopite. Je mi lito tech deti co si rodice mysli, ze jsou jejich majetek a muzou si s nima delat co chteji a kdyz neni po jejich tak holt to jedna facka spravi...radne vychove ZDAR!
karinka nemám pocit že jsou děti můj majetek myslím že opět útočíš.navíc myslím že každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného.ale není to tak že by ty hodnější děti byly dokonalejší....
karinka - a ty zas nepochopíš, že nemusí být jedině tvá výchova ta správná - jistě ty máš patent na rozum a my ostatní sme tyranky 😀 - v tomto tvém podání je to pro mne poklona 😉
jinak mě je zas líto tvých dětí když už seš tak kategorická a ještě něco děsim se světa kde budou všechny matky jako ty - díky Bohu nejsou ------ takovýho něčeho kdy se bude drzost a nevychovanost dětí omlouvat kecama typu jaký jsou individua a jak se jím má dát prostor atp...... takovýho světa se nechci dožít 😔
Krinko psala jsem že facka je ponížující a chtěla bych vědět jak bys řešila dítě co je tak zdatné že ti v roce a půl leze po skříních a skáče dolů, a po mnoha mnoha vysvětlení to stejně udělá a jěště se ti smějě že je to supr legrace, a navíc jsi zabespečila vše jak se jen dalo nemůžeš bydlet v holobytu? ono už nic jiného jak plácnutí a zvýšení hlasu nejde nebo když jako já hedáš dítě po lese a ono přijde jako nic i když moc dobře věděl kde jsou pravidla, Psala jsem to na začátku a můžu říct že mě to bolí jěště teď ale byla to zprávná volba už to bez ohlašení a domluvě neudělal. Vidíš svě t hodně růžově ale realita s dětmi je jiná a hlavně každe dítě je jiné. Nezlobse na mě ale není ideální matka a ideálí dítě
Holky muzete prekrucovat kazde slovicko jake tady napisi ci jine...je to fuk a to ze ublizujete svemu diteti vedomky se tim nezmeni. Jeste mi tady nikdo neodpovedel, kdyz jsem se ptala, jestli nektera z vas se zeptala sveho ditete jak se citi kdyz takovy "vychovny" mu priletne? Urcite reklo, ze se citi jako to nejlepsi a nejvzacnejsi dite pod sluncem, ze ho strasne milujete a vzdy ho budete ochranovat, ze? Hadam, ze vetsinu z vas se ani nenapadlo v to danou chvili zeptat sveho ditete- JAK SE CITIS???? protoze kdyby jste se zeptali a to dite vam reklo pravdu tak uz byste takovou "vychovnou" metodu nikdy nepouzili!!!!
Já málo kdy nepřispívám, ale dneska mi to nedá.
Děti ještě nemám, bohužel. Ale byla jsem dítě a chodila jsem do školy.
Pamatuji si celkem 2 výprasky od mamky a žádný komplex ani trauma z toho nemám.
Ba plně jsem si je zasloužila a nejednou jsme to společně doma vzpomínali a smáli se tomu.
A to, co si dneska ty dětičky dovolí k učitelům je naprostý horor!!! Je mi 28.
Mě tedy jako bezdětnou by zajímalo, jak to vysvětlování a výchova, kdy plácnutí přes zadek nepřichází v úvahu, vypadá v praxi. A to naprosto vážně. Cca 1,5 - 2 roky staré dítě, které např. odmítá jít na ulici za ruku, vzpíná se a vzteká a chce se vyvlíknout a jít si kam chce, když vy se bojíte, aby neskončilo pod autem (kočárek nemáte a v druhé ruce máte nákup). Jak byste prosím řešily domluvou takovou situaci???
Děkuji za odpověď.
To jsou fakt zase kecy. Brumdinka zná děti Karinky a už je lituje. To je zase diskuze.
lenam - promin ale karinka ano --- z toho co píše jasně vyplýváí, že mne,. lenkuvano a ostatní holky co plácnou dítě nazývá tyrankami
lenam - já jen reagovala na karinku, když ona lituje ty moje, tak já ty její 😀 😀

filipal - já a ty matky tady si takové osočování snad zaslouží -- no to nemyslíš vážně 😅 tak to teda prr děvčata jo 🙂