Vývoj dítěte v 11 měsících. Co je normální?
Ahojte holky , jdu si trošku “ postěžovat 😆 nebo jak to nazvat … mé malé bude za pár dní 11 měsíců , vůbec neukazuje na předměty , když ukážu ja , tak se podívá , taky po mě neopakuje , jen teda umí paci paci , ale to taky tak nějak po svém , umí kývat na “NE” a umí taky “berany duc” .. nemůžu ji za boha naučit pápá , na všechno ukazuje to její “paci paci “ . Jinak leze jak ďas , a už si začíná i stoupat (s oporou ) . Ma to nekdo podobne ? Nebo jaké jsou vaše zkušenosti ? Dekuji za odpovědi
Tak nějak mám vypozorované, že děti, které to s pohybem rozjedou brzy, což u vás je, tak pak nemají tolik času na tu jemnou motoriku a mluvení. Naopak zase děti, které si dávají na čas s pohybem většinou melou a melou.. samozřejmě to není žádné pravidlo, ale má teď mozek zahlcený pohybem, objevováním z jiné perspektivy. Za mě je to v pořádku a vzpomeň si na mě, až za rok budeš chtít, aby byla chvilku ticho 😉
Čeho se bojíš? Že je pozadu když neumí kvantovou fyziku?
Má 11.měsíců. Dej ji prostor a čas. Ukazuj a ona na to všechno přijde sama.
@kakba to ne , ale spis , ze třeba čtu diskuze , jak tohle dítě umí tamto a tohle , tak proste člověk srovnává , i kdyz se to dělat nemá ja vim 🙂
Tak nějak mám vypozorované, že děti, které to s pohybem rozjedou brzy, což u vás je, tak pak nemají tolik času na tu jemnou motoriku a mluvení. Naopak zase děti, které si dávají na čas s pohybem většinou melou a melou.. samozřejmě to není žádné pravidlo, ale má teď mozek zahlcený pohybem, objevováním z jiné perspektivy. Za mě je to v pořádku a vzpomeň si na mě, až za rok budeš chtít, aby byla chvilku ticho 😉
@dashyyy asi máte pravdu , protože moje mala je akční snad i ve spaní 😆
@dashyyy asi máte pravdu , protože moje mala je akční snad i ve spaní 😆
@petra166 až si pohyb osvojí, bude to pak fičák s mluvením.. každopádně vás čeká určitě roční prohlídka, tak bych to pro klid duše konzultovala s pediatrem, ale v podstatě popisuješ normální velice akční dítě, které má mluvení na salámu, pač radši bude chodit.. některým ukazování prstíčkem stačí klidně do třech let, než pochopí, že mluvit je taky fajn 😀
@petra166 až si pohyb osvojí, bude to pak fičák s mluvením.. každopádně vás čeká určitě roční prohlídka, tak bych to pro klid duše konzultovala s pediatrem, ale v podstatě popisuješ normální velice akční dítě, které má mluvení na salámu, pač radši bude chodit.. některým ukazování prstíčkem stačí klidně do třech let, než pochopí, že mluvit je taky fajn 😀
@dashyyy dekuji , no porad si rikam ze do toho roka se jeste neco změní , tak jsem zvědavá 😅
@dashyyy dekuji , no porad si rikam ze do toho roka se jeste neco změní , tak jsem zvědavá 😅
@petra166 v tomhle období je dobré se věnovat knížkám, prohlížet, číst jednoduché krátké příběhy, pohádky, vyprávět si o běžných činnostech, dítě tím získává pasivní slovní zásobu a když pak začnou mluvit, tak člověk zírá, co tam všechno zůstalo.. oni se nezdají, ale vnímají všechno 🙂
@petra166 v tomhle období je dobré se věnovat knížkám, prohlížet, číst jednoduché krátké příběhy, pohádky, vyprávět si o běžných činnostech, dítě tím získává pasivní slovní zásobu a když pak začnou mluvit, tak člověk zírá, co tam všechno zůstalo.. oni se nezdají, ale vnímají všechno 🙂
@dashyyy děkuji vám za radu 🫶
A nebo se tam jednou může objevit vývojová dysfázie, u syna to mělo úplně stejný průběh. Taky velmi aktivní, nezastavil se, všechno co se týká pohybu uměl dokonale, jemná motorika tedy byla dobrá.
A nebo se tam jednou může objevit vývojová dysfázie, u syna to mělo úplně stejný průběh. Taky velmi aktivní, nezastavil se, všechno co se týká pohybu uměl dokonale, jemná motorika tedy byla dobrá.
@lti můj má taky VD a byl tedy úplně jiný, pohybově i motoricky jsme museli hodně makat. Lézt a chodit začal až s fyzio a mluvit až pod taktovkou logopedky. Tím tedy neříkám, že to není možné, ale nemusí to tak být

Čeho se bojíš? Že je pozadu když neumí kvantovou fyziku?
Má 11.měsíců. Dej ji prostor a čas. Ukazuj a ona na to všechno přijde sama.