Jak se vyrovnat s chováním stárnoucích rodičů?
Stárneme všichni, a mám pro hodně věcí pochopení. Ale co dělat, když rodiče dělají už víc ostudy? Jít s rodiči (těsně 60 let) do restaurace je poslední dobou solidní ostuda. Např.si berou vlastní colu do lahve, kdyby náhodou neměli jejich značku. Když mají a nedopijí to, přelijou si to do lahve na doma. Žvásty nad jídelním lístkem. Přinesou jim např.vepřovou panenku, oni se v tom přebírají a že tohle nemůže být panenka, ale plecko. Včera to ale dorazili. Dali si jídlo k čemu byla tatarka. Máma vytáhla z kabelky pytlík tatarky, že jí chutná víc než ta v restauraci. Když si to dávala na talíř, zrovna přišel číšník a jestli je vše v pořádku. Já myslela že se hanbou propadnu. Já s nima už nikam chodit nemůžu, na tohle nemám.
A tohle je jediný "problém" v souvislosti se stárnutím tvých rodičů? Tak to závidím...
Já už jsem tohle s rodiči trochu vzdala 😅 Taky se někdy stydím, ale říkám si, že číšníci už asi viděli horší věci.
Mam jednoduche reseni. Nechod s nimi do restaurace,kdyz ti to vadi. Chapu, clovek se citi trapne. Na druhou stranu,se starim souvisi horsi veci a to pak clovek takovehle excesy povazuje za malickosti. Lepsi se trapit tatarkou v kabelce nez resit otazky zdravi,zivota a smrti.
Napadly mě taky ty důvody, jako nemoci, vážné problémy, demence atp., v tvém případě - nechodila bych s nimi do restaurace. Nicméně mě to zaráží, jelikož jsou ode mne 10 let a za burana se nepovažuju 😛
U nás už to taky začíná.Ted jsme byli s dětma u nich na prázdniny a přijela jsem úplně vyřízena 🤣Kombinace dvou důchodcu a dvou puberťáku mi dala zabrat 🤦😄 Já Tě úplně chápu.Tak si třikrát rozmyslím když s nima někam půjdu 🤣🤣🤣
U nás taky další věc ,že musím hodně informaci filtrovat a neříkat im spoustu věcí a to mne taky vyčerpáva.Myslet na to ,že spoustu věcí im už říct nemůžu , protože dělají z komára velblouda.
@anonym_autor a takový byly vždy? Me 60 nepřijde jako nějaký šílený věk. Promluvit si s nimi nepomůže?
@anonym_autor a takový byly vždy? Me 60 nepřijde jako nějaký šílený věk. Promluvit si s nimi nepomůže?
@barulina Nemyslím si, vždycky se chovali na úrovni, především máma ze sebe dělala vždy dámu
Mé mamce je 63, tchyni 75 a ani jedna se takhle nechová. Nechoval se tak ani můj táta, ani tchán (oba zemřeli v 70 letech). A to jinak byli svérázný oba. Na věk bych to nesváděla. Jinak mě v souvislosti s věkem u obou babiček trápí spíše zdraví a fakt, že už tu ani jedna nemusí být dlouho.
Tak 60 let není takový věk, aby už trpěli nějakou demencí. V tomto věku je většina lidí v práci a ještě pár let do důchodu je čeká. Mám v tomhle věku kolegy, chodíme na obědy do restaurace a chovají se úplně normálně 🙂
Jestli se za ně stydíš, tak s nimi do restaurace nechoď, nebo vyber nějakou "horší" restauraci.
Tohle ale neni vekem, tohle musi uz davno mit v sobe. Mam rodice i od manzela rodice davno po 70.ce a tohle by je nikdy nenapadlo udelat. A ano, nechod s nima do restaurace, s myma detima taky nechodim, protoze to je kecu okolo takze objednam domu a je klid.
@anonym_autor Nechodila bych s nima do restaurace a řekla bych,že tohle není věkem,ale povahou.
Rodiče ani tchánovci si vlastní jídlo do restaurace nenosí, považovali by to za trapné.
No jestli dělají tohle, myslím, že bude časem hůř. Hodně štěstí s rodiči.

Řešení nechodit s nimi do restaurací a hodovat jen doma, popř.jidlo objednávat když je chceš pozvat..doma bez ostudy ?