icon

Jak se vyrovnat s chováním stárnoucích rodičů?

Včera v 17:29

Stárneme všichni, a mám pro hodně věcí pochopení. Ale co dělat, když rodiče dělají už víc ostudy? Jít s rodiči (těsně 60 let) do restaurace je poslední dobou solidní ostuda. Např.si berou vlastní colu do lahve, kdyby náhodou neměli jejich značku. Když mají a nedopijí to, přelijou si to do lahve na doma. Žvásty nad jídelním lístkem. Přinesou jim např.vepřovou panenku, oni se v tom přebírají a že tohle nemůže být panenka, ale plecko. Včera to ale dorazili. Dali si jídlo k čemu byla tatarka. Máma vytáhla z kabelky pytlík tatarky, že jí chutná víc než ta v restauraci. Když si to dávala na talíř, zrovna přišel číšník a jestli je vše v pořádku. Já myslela že se hanbou propadnu. Já s nima už nikam chodit nemůžu, na tohle nemám.

pacinka12
Včera v 17:36

Řešení nechodit s nimi do restaurací a hodovat jen doma, popř.jidlo objednávat když je chceš pozvat..doma bez ostudy ?

lamiaaa
Včera v 17:39

A tohle je jediný "problém" v souvislosti se stárnutím tvých rodičů? Tak to závidím...

anonym_8eefa9
Včera v 17:45

Já už jsem tohle s rodiči trochu vzdala 😅 Taky se někdy stydím, ale říkám si, že číšníci už asi viděli horší věci.

kristyn86
Včera v 18:09

Mam jednoduche reseni. Nechod s nimi do restaurace,kdyz ti to vadi. Chapu, clovek se citi trapne. Na druhou stranu,se starim souvisi horsi veci a to pak clovek takovehle excesy povazuje za malickosti. Lepsi se trapit tatarkou v kabelce nez resit otazky zdravi,zivota a smrti.

anonym_f047b0
Včera v 18:39

Napadly mě taky ty důvody, jako nemoci, vážné problémy, demence atp., v tvém případě - nechodila bych s nimi do restaurace. Nicméně mě to zaráží, jelikož jsou ode mne 10 let a za burana se nepovažuju 😛

zmrzlinka
Včera v 18:58

U nás už to taky začíná.Ted jsme byli s dětma u nich na prázdniny a přijela jsem úplně vyřízena 🤣Kombinace dvou důchodcu a dvou puberťáku mi dala zabrat 🤦😄 Já Tě úplně chápu.Tak si třikrát rozmyslím když s nima někam půjdu 🤣🤣🤣
U nás taky další věc ,že musím hodně informaci filtrovat a neříkat im spoustu věcí a to mne taky vyčerpáva.Myslet na to ,že spoustu věcí im už říct nemůžu , protože dělají z komára velblouda.

barulina
Včera v 19:16

@anonym_autor a takový byly vždy? Me 60 nepřijde jako nějaký šílený věk. Promluvit si s nimi nepomůže?

autor
Včera v 19:50
@barulina

@anonym_autor a takový byly vždy? Me 60 nepřijde jako nějaký šílený věk. Promluvit si s nimi nepomůže?

@barulina Nemyslím si, vždycky se chovali na úrovni, především máma ze sebe dělala vždy dámu

reeeza
Včera ve 22:02

Holt s nimi do restaurace nechodit🤷‍♀️

mishka87
Včera ve 23:14

Mé mamce je 63, tchyni 75 a ani jedna se takhle nechová. Nechoval se tak ani můj táta, ani tchán (oba zemřeli v 70 letech). A to jinak byli svérázný oba. Na věk bych to nesváděla. Jinak mě v souvislosti s věkem u obou babiček trápí spíše zdraví a fakt, že už tu ani jedna nemusí být dlouho.

betelgeuzz
Dnes v 05:50

Tak 60 let není takový věk, aby už trpěli nějakou demencí. V tomto věku je většina lidí v práci a ještě pár let do důchodu je čeká. Mám v tomhle věku kolegy, chodíme na obědy do restaurace a chovají se úplně normálně 🙂
Jestli se za ně stydíš, tak s nimi do restaurace nechoď, nebo vyber nějakou "horší" restauraci.

kakba
Dnes v 07:53

Tohle ale neni vekem, tohle musi uz davno mit v sobe. Mam rodice i od manzela rodice davno po 70.ce a tohle by je nikdy nenapadlo udelat. A ano, nechod s nima do restaurace, s myma detima taky nechodim, protoze to je kecu okolo takze objednam domu a je klid.

izz76
Dnes v 08:39

@anonym_autor Nechodila bych s nima do restaurace a řekla bych,že tohle není věkem,ale povahou.

levandule_k
Dnes v 09:57

Rodiče ani tchánovci si vlastní jídlo do restaurace nenosí, považovali by to za trapné.

No jestli dělají tohle, myslím, že bude časem hůř. Hodně štěstí s rodiči.