Kolik může vypít 5,5měsíční dítě čaje nebo vody?

mysljaja
9. srp 2014

mam otázku,mimi .kojené je UM a příkrmy baštíme dopolko, pak už nic,jen mleko 150ml,kolikrát nechce.ale čaj by si daal ,ale dost se stáva že si dá čaj a za 15 min ma hlad a chce mléko.pak ublinkáva. nechci to praktkovat ale to by mi nesnědl nikdy nic.dokonce mleko ma vlažné teplé mi nevypije. asi zoubky nebo co.jde o to že pije strašne moc nejmín 500ml čaje..příjde mi to prostě moc ,a večer si dá také rád ,comyslíde děkuji.

konidana
10. srp 2014

@mysljaja Tak dávej víc příkrmů, ať nemá hlad.

zvirka
10. srp 2014

@mysljaja Čaj nedávat! V tomhle věku je strašně brzo. Nevím přesně, jak je to s UM, ale můj syn byl kojený a pít začal víceméně až po roce, kdy jsem přestala kojit. Najdi si nějaké diskuze na tohle téma, určitě to tu bylo pobírané mockrát.

naomi6
10. srp 2014

@mysljaja Ahoj, souhlasím se zvirkou. Čaj vůbec nedávej, potvrdila mi to doktorka. dětem úplně stačí mléko. Nejlépe MM samozřejmě. Já mám kloučka 7 měsíců starého a jen ho kojím, žádné čaje ani vodu nedávám. Držím palce

mysljaja
autor
11. srp 2014

no tak bohužel holky tohle není rada kterou jsem potřebovala ,u každého um mleka se čaj doporučuje. taktéž mi moje dr, řekla že čaj mam dát jelikož v mleku není tolik vodní složky jak v mm. pak jsou děti akorat nervozní protože mají žízen.takže děkuji za rady ale tohle bohužel .ma sestra ma 3 děti a nebýt čaju ,nebo vody ,,tak nevím jak by děti fungovali ,taktéž ja když jsem byla malá jsem na čeji vyrostlapoužívam jen děckej sypanej a občas mu dam jen ani né jednu lžčku prostě jen na ovonění.

evca32
11. srp 2014

Ahojky pů litr je asi dost ale když má žízen tak bych mu to neodpírala. Můj syn taky hooodně pil a když nad tím tak přemýšlím tak možná i to co píšeš ty. Některé děti jsou prostě víc žíznivé. a v těchto teplech se vlastně ani nedivím že tolik pije 🙂 . jinak synovi je ted 13 let a pitný režim stále dodoržuje 😀

cabo
5. říj 2014

Ahoj,
taky jsme už jen na UM (3-í měsíční mimi) a mamka mi řekla, že pokud už vůbec nekojím,je potřeba dávat dítěti tekutiny - koj.vodu nebo čaj.
Takže to praktikuji a dávám mu po každém krmení, ne vždy chce....
Ale vůbec bych množství neřešila, když ti prospívá!

veroon1
1. lis 2014

kojene deti nepotrebuji nic jineho nez MM,ale deti ktere jsou na UM tak potrebuji i napit,takze ja jsem pro caj davat..mam za8dni 6ti mesicniho chlapecka,je pouze na UM a caj davame uz tak tri mesice urcite..ma ho moc rad a rad se napije i pred jidlem..

lluucc
29. bře 2017

Ahoj, mám dotaz. Mám 6 a půl měsíční holčičku. Je na MM a od 4. měsíce dávám zeleninku a pak i maso na oběd a dr řekla že můžu dávat pít, když budu přikrmovat. Teda řekla, že až sní plnou dávku, ale vyžadovala pití už od začátku příkrmů, tak jsem pár lžiček vody dala. Poslední dobou se naučila pít z hrníčku (takový ten s měkkým pítkem) a jakmile na to přišla pije hodně často, takže vypuje za den 2-3 ty hrníčky čaje (přibližně 500ml). Přibírá až až, takže určitě to není tak, že by si pitím zaplácala žaludek a už nemohla jídlo/MM. Prostě ten čajík vyžaduje a to i chvíli po kojení. Může to nějak vadit, že vypije tam moc?

konidana
29. bře 2017

@lluucc dávala bych k pití spíš jen vodu. čaj sladíte? pokud ano, tak to pije spíš pro chuť a ne pro žízeň.

lluucc
29. bře 2017

@konidana Děkuji za radu. Čaj nesladím, dávám většinou ten granulovaný od Sunárku, ale pije i normalní uvařený, neslazený

konidana
29. bře 2017

@lluucc granulované čaje většinou obsahují nějaká sladidla, ne? normální slabé čajíčky asi Ok, ale v létě podle mne nejsou potřeba - voda stačí🙂