icon

Chyba v elektronické dálniční známce. Dá se to ještě opravit?

23. srp 2026

Ach jo, koupila jsem elektronickou dálniční známku a až po zaplacení jsem si všimla, že jsem spletla jedno písmeno v SPZ. Platnost začíná zítra, takže to není za týden, kdy by byl čas to v klidu řešit. Psala jsem na podporu, ale zatím nic. Stalo se vám to někomu? Dá se to ještě opravit, nebo jsem právě vyhodila peníze?

jitkacv
23. srp 2026

@anonym_autor Chybu v SPZ u již zakoupené české elektronické dálniční známky můžete jednou opravit přímo na oficiálním webu eDalnice.Jak opravit překlep v SPZJděte na stránku eDalnice.Zadejte autorizační kód z potvrzení o úhradě.Opravte maximálně dva znaky v SPZ nebo změňte stát registrace vozu.Tuto opravu lze provést i v době, kdy už známka platí, ale pouze jednou.

autor
23. srp 2026
@jitkacv

@anonym_autor Chybu v SPZ u již zakoupené české elektronické dálniční známky můžete jednou opravit přímo na oficiálním webu eDalnice.Jak opravit překlep v SPZJděte na stránku eDalnice.Zadejte autorizační kód z potvrzení o úhradě.Opravte maximálně dva znaky v SPZ nebo změňte stát registrace vozu.Tuto opravu lze provést i v době, kdy už známka platí, ale pouze jednou.

@jitkacv Díky, asi to zkusím. Spíš mě zajímalo, jestli to někdo opravoval přímo v praxi a jestli to prošlo hned bez problémů.

patypresdevaty
24. srp 2026
@anonym_autor

@jitkacv Díky, asi to zkusím. Spíš mě zajímalo, jestli to někdo opravoval přímo v praxi a jestli to prošlo hned bez problémů.

@anonym_autor tyjo, vždyť Ti @jitkacv píše konkrétní oficiální způsob, jak to opravit sama. Tak se vyprdni na podporu a udělej to