Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla
Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.
https://www.modrykonik.cz/group/9019/
PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .
@mdch91 Ale sami si zvedat platy mají z čeho že jo?
@klokanka31 tak se podivej na Babisovy prijmy a plat jeho zamestnancu, druhej Juraj Janosik vylozene :D
Samozrejme Babis jako prezident nikomu zadny penize neda, protoze to prezident nedela, nezastavi valku, nezlevni elektrinu atd.atd. Ale samozrejme nekteri dichodci v nasi rodine mu to tam taky hodej, protoze jim hodnej Andy pridal petistovku na duchod (rikal)
Teda musím říct, ze jsem se sem bala vlezt. Měla jsem strach, jaký nadávky tady budou litat. A ono vůbec nic! Slušná debata na úrovni. ♥️A prej ze jsou matky na mateřský prasteny. 😀
Kdyz to je presne ono, ty odpovedi volicu AB jsou si velmi podobne. Jeho kauzy vetsinou znaji z casti , nesleduji je dukladne, jsou jim jedno, projev neslyseli, ale voli ho....a to je casto ten problem. Mohou, volby jsou svobodne, to nerozporuji, i kdyz s tim nesouhlasim. Mne by ale zajimalo, kolik je volicu, kteri plne sleduji politiku, znaji komplet jeho kauzy, postoje, informace ohledne financnich toku a i presto to schvali a hlas mu daji, je pro ne prvni volbou za kterou si stoji.
@klokanka31 Za Babise bylo lip, mozna se to zda, protoze jsme rozdal, co mohl, prave aby se mohlo rikat "za Babise bylo lip", ale ze po Babisovi bude stokrat hur, mu bylo v tu chvili jedno, protoze si ziskal volice. A ono se to ted potvrzuje, jenze ve vlade sedi nekdo jinej, tak se pekne hodi to na ne svest. A jeste tvrdit, ze PP je provladni kandidat, coz taky vubec neni pravda.
@klokanka31 to urcite za vlady Babise bylo lip, ale zaprve - co to ma spolecneho s tim, ze bude prezident? To je zcela jina funkce s jinymi predpoklady.
A zadruhe - to, ze bylo lip, bohuzel neni Babisova zasluha, respektive to, co bylo lip ve smyslu ze dal rozdal lidem, co mohl, tak to je pravda, nemyslel u toho ovsem ba budoucnost, na to, ze zakladni pravidlo je, ze pokud mas ekonomicky lepsi casy, mas si to uzit, ale taky mas co nejvic odkladat a pripravit se na ty horsi, ktere zakonite prijdou.
Dnes opravdu nejsou dobre casy, ekonomika se totalne propadla vlivem toho, co se deje ve svete - je valka, ta valka je ani ne 1000km od nas (pocitam z Prahy, pokud zijes na Morave nebo ve Slezsku, tak je to jeste mnohem bliz), trh s energiemi dostal totalne na frak, ano, dnes se nemame dobre. A ver, ze i kdyby byl ted Babis premier, byli bychom na tom uplne stejne. Respektive bychom mozna na tom byli jako v Madarsku, protoze Orban je Babisuv velky vzor, casto to sam rika (ted uz teda asi ne, protoze po tom, jak v Madarsku dopadli, bude tvrdit, ze to nikdy nerekl).
A pokud teda mame argumentovat i tim, co se prezidentskeho uradu vubec netyka, tak mi napriklad dost vadi, ze Babis je demokraticky zvolenym poslancem, ktery ma ve Snemovne reprezentovat sve volice a narazit tam na neho (coz je jeho prace), je nadlidsky ukol.
@dejvitka to ti reknu presne - 0 😉
@klokanka31 za vlády Babiše bylo líp? No kdo zavíral za covidu firmy (a tím roztočil inflaci)? Kdo zavřel naše školy a byly zavřené nejdéle z celé EU? Kdo vyprázdnil státní kasu (vyhazování peněz typu rouškovné)? Kdo zavřel okresy )ale Babišová si odcestovala do Dubaje)? A rodičák? To bylo keců, že nejsou peníze a nakonec je "našli"...ne, za Babiše líp nebylo. A to jsem vyjmenovala jen pár věcí
@rencinka87 prosim ber to vazne jako legraci ohledne toho jak jsi psala, ze rozdal co mohl 🤣
@klokanka31 Za vlády Babiše bylo líp? No, nám ne.
@verka86 Dovolím si nesouhlasit s tvým názorem, že kdyby nebyl v politice, tak to nikdo neřeší.
Tu kauzu vyšetřoval i OLAF (Evropský úřad pro boj proti podvodům), EU si hlídá, kam jdou do dotace. Ta dotace byla určená pro malé a střední podniky, na modernizaci, aby zvýšili svou konkurenceschopnost (To, že jsou dotace využívány na kraviny je věc druhá, že pokřivují tržní prostředí je věc další.)
České orgány vyňaly projekt Čapí hnízdo z financování EU a kdo si myslíš, že to zaplatí, když ne EU?
@klokanka31 Za vlády Babiše bylo líp, protože ekonomika se vyvíjí v cyklech. Jsou období růstu, ekonomice se daří, jsme bohatí a pak je období poklesu ekonomice se nedaří. Jsme malá otevřená ekonomika, tzn. výkon naší ekonomiky je dán tím, jak se daří světové ekonomice, respektive ekonomikám na které jsme navázaní. Babiš měl to štěstí, že byl zvolen v období, kdy se globální ekonomice dařilo. Pak měl covid, kdy přišel propad, který mu nevyčitám, bylo to nové. Nicméně nouzový stav už měl být zrušen dávno a jeho vláda ho pořád prodlužovala. Proč? V období nouzového stavu nemusíš soutěžit státní zakázky. Když chceš dát někomu státní zakázku, tak musíš vyhlásit, že třeba chceš nakoupit auta pro policii, jaké mají mít parametry a můžeš se tam přihlásit třeba Škoda nebo Mitschubishi.
Role prezidenta je v naší republice reprezentativní, hanlivě nazýváno na úrovni kladeče věnců. Daleko větší pravomoci má premiér. Si vzpomeň, kdo jednal se Zelenským v Kyjevě, byl to Zeman (i kdyby byl zdráv), ne byl to Fiala, premiér. Tedy jestli chceš, oslabit Babiše, tak je v podstatě dobrému to hodit jako prezidentovi, tím mu znemožníš znovu kandidovat do poslanecké sněmovny a být premiérem.
@levandule_k A nebude tím mít doživotní imunitu na cokoliv?
@levandule_k ja si treba myslim, ze strategie hodit to Babisovi, aby byl "jen neskodny" prezident je velmi osidne. Na Hrade by s nim zustala sebranka, ktera je tam ted a za chvili by ANO vyhralo volby, za nitky by netahal premier, ale Babis + ona sebranka co taha za nitky. Tohle je velmi nebezpecne.
@treasurka Přiznám se, že to si musím dohledat.
Vím, že prezident tu imunitu má, ale není to absolutní, lze ho stíhat. Českého prezidenta lze podle článku 65 Ústavy postihnout pouze pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku. Řízení provádí Ústavní soud na základě ústavní žaloby Senátu se souhlasem Poslanecké sněmovny.
@levandule_k Já mám právě pocit, a možná špatný, že kromě těch situací, co jsi popsala, je nestíhatelný. To by taky částečně vysvětlovalo, proč se o to prezidentství snaží. Zároveň tím posílí svůj vliv. A občas pronese projev, a položí nějaký ten věnec, no...
@dejvitka Pro lidi, co chtějí, aby se za ně Babiš postavil a hájil je, dělal politiku pro lidi tak je v podstatě nesmysl poslat ho na hrad, protože náš prezident má velmi malý vliv.Toť můj názor.
Jsou lidi, co nadávají na ODS, ale ruku na srdce, nikdo neví, kdo vyhraje příští volby, koalice má ještě dost času se vyšvihnout
V roce 2019 Babiš rozprodával ve velkém státní rezervy...takže v blahobytu se zbavoval rezerv, které byly na špatně časy a dlouho sbírané...fakt geniální ekonomický tah 😀 😀 Chtěl tím zalatat díru, kterou vytvořil. A krize nyní dopadá jak dopadá, hlavně že má Babiš koho kritizovat.
@klokanka31 ano, vím že i Pavel je i bývalý komunista ale třeba šíření poplašné zprávy Babisem a milion dalších věcí...ne nechci zkorumpovaneho člověka prezidentem tyhle republiky
@levandule_k to samozrejme, na hrade nesplni co slibuje (on by to tedy nesplni, ani kdyby z dane funkce mohl 😄). Ale rozhodne neni cesta ho hazet na hrad, ze tam nema pravomoce a neuskodi. Dle meho uskodi velmi. Zeman taky nema pravomoce a nechal nasi zemi tahnout smer Rusko a Cina, o urovni reprezentaci se ani mluvit neda, velka hruza. Takze jako prezident nepusobi mene skody jen proto, ze nemuze ofiko vic.
@levandule_k maly vliv je za me relativni, kdyz mas vsude nejake svoje lidi...staci mi, ze prezident jmenuje soudce, lidi do kontrolniho uradu i do ceske narodni banky 🙈
@rosie18 no vzdyt to tak presne je 🤦♀️ Ale ja absolutne chapu, ze je tezky se v tom vsem orientovat, navic on ma absolutne genialni marketing, to je proste fakt. Sice ty lidi asi potom, co snad doufam jednou opravdu v politice skonci, uz nikdo nikdy nezamestna, ale jo, neda se jim uprit, ze svoji praci odvadeji excelentne.. navic kdyz si k tomu koupil pul medialniho sveta..🤦♀️
Ale obzvlast v dnesni dobe, kdy je takovy kvantum informaci a ty si z toho musis vybrat, co je pravda, co je hoax, cemu verit, jak to poznat? Proto jsem rada, ze se cim dal vic zacina prosazovat ve skolach nejaka vyuka kritickyho mysleni, analyzy textu atd, syn je ted v 1.tride a uz resi, co je tema, maji otazky na precteny text - o cem ten text byl atd, tohle je strasne dulezity.
@gbp Nový prezident moc nových guvernérů ČNB měnit nebude. Mandát guvernérů je na 6 let, prezident je na 5. K začátku července 2022 prezident republiky jmenoval Aleše Michla guvernérem ČNB. Současně s ním byli jmenováni viceguvernérka Eva Zamrazilová a členové bankovní rady Karina Kubelková a Jan Frait. Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval dva nové členy bankovní rady České národní banky. Funkce se od 13. února 2023 ujmou Jan Kubíček a Jan Procházka. https://www.cnb.cz/cs/cnb-news/tiskove-zpravy/P... rada má 7 členů. Nový prezident bude jmenovat 1 guvernéra.
@klokanka31 ok, tvym duvodum rozumim. A nerikam, ze ho nevoli i vysokoskolaci z velkych mest s nadprumernym platem, to vubec nepopiram, ze takovi jsou, stejne jako lidi s nizsim vzdelanim, nizkym prijmem z vesnicky nekde na konci sveta voli Pavla, ale bude to spis mensina.
Rozumim, ze treba pro tebe konkretne je dulezitejsi, ze tam bude sedet clovek, se kterym se shodujes nazorove - ma proste podobny nahled na svet jako ty, reprezentuje tak tvuj pohled, nez to, jestli a jak se umi chovat, jestli dokaze byt slusny, uctivy atd.
Ja v tomhle treba uvazuju jinak, takze ti dekuju za tenhle tvuj pohled, ted uz chapu, proc nekteri Babise volite.
Jinak mne prave v kalkulacce Pavel nevysel ani nahodou (ackoli to byl ze vsech kandidatu jednoznacne muj favorit od zacatku), ale vypsal dopodrobna ke kazde otazce, proc tak odpovedel, cehoz jsem si cenila velmi, a diky tomu jsem zjistila, jaky ma pohled na veci a ze i kdyz se neshodneme v nekterych nazorech, zustava pro me favoritem, prave pro tu kulturu projevu a takovou klidnou silu, ktera z neho vyzaruje.
(Cimz nechci rict, ze by Babis nebyl silny, to vubec, muj tata mel moznost zazit ho na jednani a jak tam vymetl se svym podrizenym prede vsemi, to zatraslo i mym jinak celkem bezemocnim otcem 😁🙏)
Skatulkovani je na nic. Ja jsem prodavacka ze zapadakova a budu volit PP.
@gbp ja to slysela na vlastni usi.Rekl: hubu drz...😪no co se od nej da cekat,kdyz fackuje sve spolupracovniky a krici na odborniky ve svem oboru na schuzce/ byl tam on a 3 dalsi v dobe,kdy byl premierem/, ze jsou idioti a ze nicemu nerozumej.Nenicto jedna pani povidala,ale pravda a bohuzel se bojim napsat jak to vim.Nechci presidenta sprostaka,ale cloveka,ktery se umi dustojne chovat a bude tak reprezentovat nasi zemi a nebude ztrapnovat nasi zem a tim vsechny nas,co tu zijeme.Nechapu,uz z tohohle hlediska,jak muze nekdo volit cloveka,kterej se neumi chovat.A to nemluvim o jeho cinech,charakteru,
@mourovatakocka ano,viz muj komentar
@lenkalubina takovy jedno velky KŇÚ 😪.
@ahyt Přesně tak
Je mi líto lidi co věří dezinformacim typu" Pavel nás dostane do války, pokud nebudeš volit Babiše, půjdeš umřít do války" atd za tyhle řeči by se snad melo zavirat . Lidi vzpamatuje se a zjistěte si nějaké relevantní informace.
@klokanka31 za Babiše bylo líp? To snad ne...

@klokanka31 soucasna vlada po vlade Babise uz totiz nema z ceho rozdavat.