Ekologická, přírodní kosmetika a aternativní léčba

hlavinka
3. bře 2015

Ahoj holky,
rada bych se zeptala na zkusenosti na toto tema.
V soucasne dobe se snazim byt bez prasku, ale mivam casto migreny. Proto jsem se chtela zeptat, zda nahodou nemate nejakou babskou radu ci tip na homeopatika.
Diky.

A pak druha vec - doporucite nekdo nejaky ekologicky kondicioner na vlasy? Mam z DM Alnaturu, ale bohuzel vlasy jsou po nem priplacle, jakoby mastne, neni to ono. Pritom sampon je v pohode a i jine veci od nich pouzivam rada.

Dekuju. Hanka

petrajurinova
3. bře 2015

mi na mígrénu nejlépe pomáhá vypít čaj z máty a zázvoru a pak se zavřít do ložnice, co nejvíc zatemnit okna, připlácnout studený obklad na čelo a vyspat se z toho.

camuska
3. bře 2015

Mně na migrénu pomáhá sklenice vody s jablečným otcem (dávám lžičku až lžíci) nebo aspoň s citronem, migréna prý souvisí s játry a ten jablečnej ocet je pomáhá detoxikovat. Pak je super cévní čaj od Grešíka a od Sonnentoru čaj Balzám na nervy. S kondicionerem jsem měla dobrou zkušenost od Lavery ale přijde mi, že po čase je potřeba vyměnit ať mám jakýkoliv.

lenulezov
3. bře 2015

Já používám přípravky od značky Lavera a jsem s nimi spokojená 🙂 . Vlasy nezatěžuje, jsou po nich hezky lesklé, ale ne zplihlé. 🙂 . Taky občas zakoupím v lékárně šampon nebo balzám s konopím, mám problémy s lupenkou, tak si musím dávat pozor, co na sebe patlám a taktéž, jsem s výrobky spokojená. Je to ale hodně individuální, takže budeš asi muset zkoušet a zkoušet.

Pokud tě trápí migrény , může to být známka nedostatku nějakých vitamínů v těle a stačí užívat běžně dostupné vitamíny, které ti hladinu srovnají a bolest hlavy odezní.

lenulezov
3. bře 2015

Měla bych dotaz ohledně ekologicky šetrných pracích prostředků. Máte zkušenosti s těmito značkami Dedra, Frosch, Qalt, Ecover? Zejména by mě teda zajímal rakovnický Qalt, přece jenom je to český výrobek. Hodně často nacházím v diskuzích zmínky o Produktech Batole. Prý jsou ekologické a hodí se na dětskou pokožku. Na internetu jsem našla pouze dva shopy, které je prodávají a v obchodech nejsou téměř k sehnání. Můžette mi napsat, kde se dají ty výrobky sehnat?

killi
3. bře 2015

@lenulezov Frosh používám jenom na nádobí a do myčky občas, Ecover na praní je super. Teď používám už delší dobu sonett, ten nám vyhovuje asi nejvíc. Ecover se dá koupit i globusu, ale já vše kupuji na netu. 😉 na vlasy jsem vyzkoušela hodně šamponů, ale pro je pro mě nejlepší Eubiona a pak Lavera.

hlavinka
autor
4. bře 2015

@lenulezov Mam zkusenost jen s ecoverem a jsem spokojena. Je pravda, ze ho nepouizivam na bile kosile, ale na zbytek jo a dobry.
Na bile pouzivam Amway a vypira i zasedlou bilou.

@killi a kondicionery? Sampon je v pohode, mam Alverde, ale kondicionery mi masti vlasy ☹ A jsou uplacle a zplihle...

lenulezov
5. bře 2015

Ahoj,
tak jsem se rozhodla vyzkoušet Batole. Přečetla jsem si ještě nějaké zkušenosti maminek na emiminu a šla jsem do toho. Akorát se mi nechtělo běhat po obchodech, tak jsem objednala na internetu z bohemiadrogerie.cz a jsem zvědavá jestli ty reference naplní 🙂 . Dostala jsem doporučení od kamarádky na kondicionér od značky Dedra, je sice dražší než Lavera, ale za zkoušku to stojí.