Trvalý zub roste za mléčným

sabreen
23. led 2018

Ahoj, synovi se minulý týden prořezal jeho úplně první trvalý zub. Což je v jeho věku (skoro 6 let) celkem ok, jenže on mu ten zub vyrostl za těma mléčnýma jakoby ve druhý řadě, aniž by se mu ty mléčný vůbec začaly viklat natož aby vypadly. Zubařka nás objednala až na červenec s tím, že se to někdy stává a není to nic akutního...Stalo se vám to někomu? Co si tak pamatuju, tak mě se vždycky začal zub viklat, pak vypadl a na uvolněným místě se následně vyklubal trvalej. Máte taky někdo dítě se dvěma řadama zubů 😕 ?

ditta01
23. led 2018

Ahoj ségra to měla musela ji mléčný zub vyrvat zubařka a co nejdřív zbytečné ho bude mít narostly křivě.

sabreen
autor
23. led 2018

@ditta01 No, já si to myslela...Asi budu muset rychle najít jinou zubařku...

jajulin
23. led 2018

Obema starsim detem zacaly druhe zuby rust jakoby v druhe za prvnimi a v pohode se vse samo srovnalo. Ale ty prvni zuby tam moc dlouho neprekazely. Tak nevim, jak moc rychle je potreba je odstranit.

verunka_korunka
23. led 2018

U jedne holky v rodine jsem to videla taky, mela uz ten druhy pekne vyrostly a velky, nevim jak dlouho ji to takto nechali a jestli to uz ma ted srovnane, ale asi je to castejsi nez si myslime 😉

odula
23. led 2018

ahojky, my jsme to meli stejne, zubarka postupovala tak jako tvoje - nechala to asi pul roku jestli si to zuby nejak nevyresi sami. Nevyresily, nakonec synovi zub vytrhla, ten druhej se narovnal a je to uplne v poho. Pristup tvoji zubarky mi prijde spravnej - jednak kvuli tomu, ze nic neresi na silu kdyz to neni potreba a druhak kvuli tomu, ze jsme meli to same, a osvedcilo se to 🙂

sabreen
autor
23. led 2018

@odula No ona nás objednala na léto, protože dřív nemá volno...Asi budu monitorovat situaci, a případně zkusím sehnat jinou zubařku, pokud by to vypadalo, že si to samo nesedne...

svija
23. led 2018

U nás se to synovi stalo taky, s jednou dolní jedničkou. Taky to zubařka neřešila akutně a objednala nás asi za 2 měsíce. Mezitím se ale ten mléčný zub rozkýval, asi jak už neměl ten kořen a vypadl samostatně, takže už to nebylo potřeba řešit. Ten trvalý zub se pak normálně po nějaké době posunul dopředu (prý jak na to děti tlačí jazykem, tak si ho do správné polohy dostrkají. Nezávisle mi tento postup schválila i jiná zubařka, známá z rodiny, se kterou jsem to konzultovala.

sabreen
autor
23. led 2018

@svija Děkuju za uklidnění, tak uvidíme, co bude. Upřímně mám trochu strach, že i když by mu ty přední vypadly, tak aby ten trvalej nezůstal vzadu. Ale s tím postrkováním jazykem mě to nenapadlo...na tom může něco být 🙂 Jako představa, že synátorovi škubou násilím zuby mě dost děsí...on je děsnej cíťa a taky hysterik, takže by to bylo asi dost zlý. Nehledě na to, že by třeba po čase ty zuby vypadly samy, tak proč to hrotit hned teď silou, pokud je naděje, že se to časem srovná samo.

svija
23. led 2018

@sabreen- já to taky tenkrát hrozně řešila a nakonec se to vyřešilo samo. Ale jak jsem to tak sledovala, jak si o tom maminky psaly, tak někomu to vypadne a někomu ne. Tak držím palce, ať to vyjde.

konidana
23. led 2018

Synkovi spodní druhý zuby také vyrostly v 2. řadě. Zubařka na ortodoncii doporučila počkat, že ty mléčný časem vypadnou a ty 2. se srovnaj. Po pár měsících mlíčňáky synek postupně vykejval a druhý zuby se pomalu rovnaj do řady.

sabreen
autor
23. led 2018

Holky všem moc děkuju za uklidnění, tak budu vyčkávat 🙂 Asi si to fakt samo časem sedne...

belleelle
23. led 2018

@sabreen kdyz se kouknes na vyvoj a prorezavani zubu, tak prvni stale zuby, tedy sestky, proste nejsou ve stejne rade s docasnymi zuby. Ani nemuzou, kdyz docasne jsou do petky. To tak je. Hlavne zacni cistit malemu zoubky pastou uz s vyssim obsahem floru nad 1000 ppm.

sabreen
autor
23. led 2018

@belleelle Děkuju🙂

loupacek
23. led 2018

Dceři rostly obě stálé jedničky za mléčnými. K zubařce jsme šly až po dvou měsících na pravidelnou kontrolu. Mléčné vytrhla. Dcera pak tlačením jazykem pomohla ty stále posunout na místo. Má je už v pohodě na místě.

magdalena_f
17. bře 2018

Take se nam to stalo, jednicka vlevo nova vyrostla a kyval se zub vpravo, zubař řekl, ze je to normalni a ze trhat nebude, cca mesic trvalo nez jsme ten vpravo vyviklali sami doma. A tento tyden ten druhy. Nove vypadaji, ze se posouvaji na uvolnene misto a dnes dcera zahlasila, ze uz se kyvou i jednicky nahore....