Mlží se mi oči při nošení kontaktních čoček, co s tím?

slegr71
11. srp 2015

Ahoj. Pořídila jsem si poprvé kontaktní čočky. A mám s jejich nosenim problémy. Ráno Nasadím a asi tak za hodinku se mi zamlži vidění. Čočky musím vyndat a oči mám zamlžené asi ještě hodinku než se to srovná. Nevíte někdo, co s tím.Prokapat oči nepomáhá. Děkuji

nov777
11. srp 2015

@slegr71 ja nasadim rano a mlzeni zacina az kolem osmw vecer, nekdy ani to ne. Obcas mam problem s novym parem cocek, nez si sednou, tak jeden den. Bud je to zvykani, jsi citlivejsi a chce to cas, nez su zvyknes nebo ti nesedi ten typ. Mas mesucni nebo dvoutydenni? Treba v tehu jsem mesicni mit nemohla, skrabalo me to, mlzily se mi oci atd.

betelgeuzz
11. srp 2015

@slegr71 řešila bych s lékařem, který ti čočky změřil a vybral. mně se mlží v době, kdy už je nosím delší dobu (myšleno jeden pár třeba 2 měsíce), nebo večer, když jsou oči unavené. ale po vytažení to přejde. U nových čoček by tohle dělat nemělo, spíš to chce vybrat nějaké jiné.

lamberta
11. srp 2015

Bude to nejspíš špatným zakřivením (pravděpodobně moc malým). Když čočka sedí moc těsně, okraje tlačí na oko a v rohovce vznikne otok - projevuje se to zamlženým viděním. Po vyndání čoček trvá ještě nějakou dobu, než otok zmizí. Samozřejmě to ale také může být něčím jiným. Zašla bych určitě tam, kde Vám čočky aplikovali.

andy80
11. srp 2015

Já mám čočky co se nosí celý měsíc ve dne v noci v kuse a o.k. Ono záleží na propustnosti kyslíku, z jakého jsou materiálu, jaké je zakřivení apod. Na čočkách doporučuji nešetřit!!!